Politika

Kandidati za gradonačelnika Zenice: Kasumović tradicionalno “neodlučan”, Kozlić (SDA) i Babajić (SDP) izvjesni

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Predstavljanjem Andreja Kajića kao kandidata za načelnika Općine nedavno formirani Hrvatski demokratski savez ozvaničio je početak borbe za prvog čovjeka Žepča.

Radi se o diplomiranom ekonomisti i uspješnom poduzetniku, bivšem kantonalnom ministru finansija. On će na megdan Mati Zovki iz HDZ-a BiH, koji je sedam puta biran za načelnika. Većina sadašnjih članova HDS-a bila je u HDZ-u, ali je iz njega izašla zbog neslaganja sa Zovkom. Kao mogući kandidat SDA pominje se Suvad Hadžić.

U Zavidovićima u utrku za prvog čovjeka Općine će aktuelni načelnik Hašim Mujanović (Snaga naroda), Benjamin Sinanović (SDP) i najvjerovatnije Erna Merdić-Smailhodžić (SDA). U Varešu će u utrku kao nezavisni ići aktuelni načelnik Zdravko Marošević, Mirnes Ajanović će biti kandidat SDP-a, a čeka se odluka o kandidatima SDA i HDZ-a BiH.

U Tešnju će zasigurno kandidat SDA biti aktuelni načelnik Suad Huskić, a SDP-a Edina Salkičević-Dizdarević, dok se čeka ime kandidata stranke Naprijed. U Brezi je zasad siguran samo kandidat SDA, aktuelni načelnik Vedad Jusić.

U Visokom se očekuje borba između aktuelnog gradonačelnika Mirze Ganića i bivše gradonačelnice, a sada kantonalne zastupnice Amre Babić (NiP ili kao nezavisna kandidatkinja).

U Usori na prošlim izborima jedini kandidat bio je Zvonimir Anđelić (HDZ), a vjerovatno će tako biti i na ovim narednim. U Doboj-Jugu bi kandidate trebali imati SDA (aktuelni načelnik Mirnes Tukić) i SDP (Jasminka Begić). U Maglaju je kandidat SDP-a aktuelni načelnik Mirsad Mahmutagić, iz DF-a Adnan Sirovica, a SDA najvjerovatnije Erna Drnda-Čičeklić. U Kaknju će kandidate sigurno imati SDA i SDP.

Aktuelni gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović već tradicionalno “još nije odlučio” da li će se kandidovati, pripremajući se uveliko za izbore. Ako i odustane, Bosanskohercegovačka inicijativa će imati drugog kandidata. Izvjesno je da će kandidat SDA za prvog čovjeka grada biti univerzitetski profesor Spahija Kozlić. SDP će imati svog kandidata (spominje se Almir Babajić), dok bi kandidate mogli imati Pokret i SN. Tu je i nezavisni kandidat Hasan Kreho.

Mirza Dajić OslobođenjeStrogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno