Info

Kampanja dm kompanije – {ZAJEDNO} za zdrav život

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

dm {ZAJEDNO} za zdrav život – Projekat JU Škole za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju osoba sa poteškoćama u psiho-fizičkom razvoju iz Zenice jedan od 10 pobjedničkih

Kompanija dm zajedno s kupcima izabrala 10 projekata za unapređenje zdravlja učenika i osoblja u osnovnim školama širom BiH čiju će realizaciju podržati od septembra 2017. godine.

Poznati su rezultati glasanja dm kupaca širom BiH na osnovu kojih je, u okviru višemjesečne društveno odgovorne kampanje dm kompanije, {ZAJEDNO} za zdrav život, izabrano deset pobjedničkih projekata, kreiranih za unapređenje zdravlja učenika i osoblja u osnovnim školama naše zemlje. Među deset najboljih je i projekat „Razvijanje i učvršćivanje motoričkih sposobnosti kod djece sa poteškoćama u psiho-fizičkom razvoju“ „JU Škola za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju osoba sa poteškoćama u psiho-fizičkom razvoju” iz Zenice koji će biti implementiran u septembru.

“Učenici će kroz programske sadržaje sportske radionice imati tjelesne aktivnosti čiji je cilj da, osim igre, djeluju zdravstveno, preventivno i obrazovno sa usmjeravanjem prema ličnom opredjeljenju i afirmaciji djeteta”, poručili su iz ove škole.

Naime, želeći utjecati na buđenje svijesti mladih naraštaja o važnosti zdravog načina života, kompanija dm je uputila poziv svim školama u BiH da osmisle i prijave projekte čijom realizacijom će biti podržane zdrave navike učenika i nastavnika. Nakon izuzetnog odziva, od ukupno 120 prijavljenih projektnih prijedloga, dm žiri je odabrao 30 za koje su kupci imali priliku glasati i tako kreirati pobjedničku listu od 10 najboljih koji će u septembru ući u fazu realizacije.

„Kampanja je izazvala sjajne reakcije i sretni smo jer smo uspjeli animirati 120 škola da prijave projekte i budu proaktivni u osmišljavanju koncepata za unapređenje zdravlja učenika. Čestitamo školama čiji projekti su proglašeni pobjedničkim i  vjerujemo kako će njihovom implementacijom učenici i nastavnički kadar steći bolje uslove za zdravije obrazovno-odgojne i radne procese “, izjavila je Admira Isaković, članica Uprave dm-a.

Osim projekta „Razvijanje i učvršćivanje motoričkih sposobnosti kod djece sa poteškoćama u psiho-fizičkom razvoju“ „JU Škola za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju osoba sa poteškoćama u psiho-fizičkom razvoju iz Zenice, dm će podržati još realizaciju i sljedećih devet projekata: “Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Vladimir Nazor” iz Sarajeva – Zdrav način života i socijalna inkluzija kroz sport, “OŠ Petar Kočić“ iz Šipraga/Kotor Varoš – Uređenje školskog dvorišta,  “JU Škola za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju osoba sa poteškoćama u psiho-fizičkom razvoju” iz Zenice – Razvijanje i učvršćivanje motoričkih sposobnosti kod djece sa poteškoćama u psiho-fizičkom razvoju, “Druga osnovna škola Živinice” iz Živinica – Rekonstrukcija odvoda u školi,  “OŠ Ivan Goran Kovačić” iz Livna – Dan sporta u Osnovnoj školi, “OŠ Vuk Stefanović Karadžić” iz Kozarske Dubice – Čistoća je pola zdravlja, “Područna OŠ Jablanica, Maglaj” iz Jablanice/Maglaja, – Kroz časove tjelesnog odgoja do zdravog načina života,  “Jedanaesta OŠ Zovik” iz Zovika – Zubić vila, „Treća osnovna škola iz Mostara“ – Čiste ruke zdrav život,  i „OŠ Kamenica“ iz Bihaća – Pružimo ruke sportu u prirodi.

Više informacija o dm drogerie markt d.o.o.

dm je na bosanskohercegovačkom tržištu prisutan od juna 2006. kada je otvorena prva dm prodavnica u sarajevskom naselju Dobrinja. Za deset godina dm se pozicionirao kao vodeća kompanija u kategoriji drogerija s više od 580 zaposlenika i 66 prodavnica u 38 gradova te distribucijskim centrom u Sarajevu. U poslovnoj godini 2015/16. dm je u Bosni i Hercegovini ostvario promet od 126 miliona KM. Asortiman dm-a obuhvata preko 12.500 proizvoda etabliranih svjetskih i domaćih proizvođača. Među dm robne marke spadaju Balea, alverde, DAS gesunde PLUS, s.he stylezone, Denkmit, babylove, dmBio i mnoge druge. U cjelokupnom asortimanu posebno mjesto zauzimaju organska hrana, prirodna kozmetika i ekološki prihvatljivi proizvodi.

Saopštenja za javnost na raspolaganju su Vam na www.dm-drogeriemarkt.ba/ba_homepage/press_kutak/, a arhiva fotografija na www.dm-drogeriemarkt.ba/ba_homepage/press_kutak/slike_za_press/



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno