Info

Kakvo vrijeme nas očekuje za prvi dan Bajrama i prvomajske praznike

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U srijedu u Bosni se prije podne prognozira se naoblačenje koje će od sredine dana prema večernjim satima usloviti pljuskove. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U poslijepodnevnim satima naoblačenje se očekuje na sjeveru Hercegovine. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i sjeverozapadnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između pet i 10 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 21, na jugu zemlje do 24 stepena Celzijusa, prognoza je meteorologa Federalnog hidrometeorološkog zavoda Bosne i Hercegovine.

U četvrtak se očekuj pretežno oblačno se prognozira u Bosni i sjeveru Hercegovine. Lokalno će padati slaba kiša, u poslijepodnevnim satima u Bosni i sa pljuskovima. U većem dijelu Hercegovine pretežno sunčano. Vjetar u Bosni većinom slab do umjerene jačine sjevernog smjera. U Hercegovini i jugozapadu Bosne umjereno jaka bura.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između četiri i osam, na jugu zemlje do 12 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 17, na jugu zemlje od 20 do 24 stepena Celzijusa.

U petak će biti djelimično vedro u Bosni i sjeveru Hercegovine. U većem dijelu Hercegovine pretežno sunčano. Vjetar u Bosni većinom slab do umjerene jačine sjevernog smjera. U Hercegovini i jugozapadu Bosne umjereno jaka bura.

Jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 9, na jugu zemlje do 11, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 18, a na jugu do 23 stepena.

Za dane vikenda kada će se obilježiti i prvomajski praznici biće djelimično vedro sa temperaturama od 18 do 22 stepena. Padavine su najvljene tek u večernjim satima, ali ne u većim količinama.

U ponedjeljak, kada će muslimani obilježiti prvi dan ramazanskog Bajrama najavljeno je pretežno oblačno vrijeme s padavinama. Temperature će se kretati oko 18 stepeni.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno