Info

Kakvo nas vrijeme očekuje u narednim sedmicama?

Podijeli ovu vijest:

Kakvo nas vrijeme očekuje u narednim sedmicama?- Nakon kišnog i temperaturno ugodnijeg vikenda, od ponedjeljka poslije podne, širom Bosne i Hercegovine, slijedi prestanak padavina i razvedravanje.

Stabilno, suho i toplo vrijeme prognozira se od 5. do 8. jula, nakon čeka slijedi period promjenljivih vremeskih prilka uz slabe i povremene padavine (od 9. do 15. jula). Od 16. jula do kraja prognoznog perioda izgledno je stabilno i toplo vrijeme.

PROČITAJTE I:   Podnošenje prijava za glasanje izvan BiH moguće samo elektronski ili telefaxom

Od 6. do 9.7. temperature će biti visoke, iznad prosječnih ljetnih, jutarnje u Bosni od 16 do 21, u Hercegovini oko 24°C, danju temperature u Bosni između 33 i 38, u Hercegovini do 40 °C.

Uz očekivanu promjenu vremena, od 10. do 15. jula, prognoziraju se nešto niže vrijednosti temperature zraka. Tokom jutra u Bosni od 12 do 17, u Hercegovini do 19 stepeni, dok će dnevne u Bosni dostizati vrijednosti do 27, u Hercegovini do 35°C.

PROČITAJTE I:   ZDK: Gradnjom vlastitih kotlovnica rješava se problem zagrijavanja škola u Brezi

Ponovni porast temperature zraka moguć je od 16. jula, a očekivane vrijednosti tokom jutra kretaće se od 15 do 20, na jugu do 21, danju do 34 u Bosni i 38 u Hercegovini.

Autor: N1

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010