Info

Kakvo nas vrijeme očekuje u narednim sedmicama?

Kakvo nas vrijeme očekuje u narednim sedmicama? – Prema sinoptičkim kartama, na vrijeme u Bosni i Hercegovini i dalje utiče anticiklona, što uslovljava stabilno, suho i hladno vrijeme širom zemlje.

Prema prognoznim modelima, promjena vremenskih prilika izgledna je od 20. do 25. januara kada se uz vjetar južnog smjera očekuju padavine širom zemlje, koje će na jugu biti nešto obilnije.

Od 26. januara do kraja prognoznog perioda, 02. februara, prognozira se nestabilno vrijeme uz povremene padavine na jugozapadu, istoku i u centralnoj Bosni.

U naredna dva dana, 18. i 19. januara, jutarnje temperature zraka kretat će se od -10 do -4, a na krajnjem jugu zemlje od -4 do 0°C. Najviša dnevna temperatura zraka između -2 i 4 u Bosni, u Hercegovini do 7°C.

Promjena temperaturnog režima i osjetniji porast temperatura zraka prognozira se od 20. januara do 02. februara. Vrijednosti minimalnih temperatura u Bosni kretat će se od -1 do 4, u Hercegovini od 2 do 7 °C. Danju između 5 i 10 u Bosni, te 8 i 13 °C u Hercegovini.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem