Info

Kakvo nas vrijeme očekuje narednih dana

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nestabilno vrijeme praćeno padavinama nastavlja se i tokom narednih dana, objavio je Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) Bosne i Hercegovine, prenosi Anadolija.

Do petka umjerene padavina očekuju se na zapadu i jugozapadu zemlje. Na jugu i jugoistoku zemlje intenzivnije padavine izgledne samo u srijedu i četvrtak. U centralnim, sjevernim i istočnim predjelima Bosne nestabilan period nastavlja se do 19. juna sa velikom vjerovatnoćom za lokalne nepogode praćene obilnim padavinama jačeg intenziteta u srijedu i četvrtak.

Stabilniji period na zapadu, jugozapadu i jugu Bosne i Hercegovine očekuje se od 16, a u centralnim, sjevernim i istočnim predjelima stabilizacija se prognozira od 20. juna.

Narednih deset dana vrijednosti temperatura zraka prognoziraju se oko ili nešto ispod referentnih za ovaj period godine. Na planinama i visoravnima, zapadne, jugozapadne, centralne i istočne Bosne, očekivane temperature zraka biće u rasponu od 7 do 12 stepeni Celzijusovih, u nižim, kotlinskim predjelima Bosne te na planinskom sjeveru Hercegovine, od 11 do 16 stepeni, dok se u ostatku Hercegovine prognozira od 14 do 19 stepeni. Maksimalne dnevne temperature zraka u Bosni od 20 do 24, na jugu zemlje do 27 stepeni Celzijusovih.

Od 22. juna izgledan je blagi porast vrijednosti temperatura zraka. Tokom jutra u Bosni očekivane temperature kretaće se od 16 do 20, u Hercegovini od 18 do 22, danju u Bosni do 31, u Hercegovini do 33 stepena.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno