Info

Kakvo nas vrijeme očekuje do kraja sedmice

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Vremenske prilike u Bosni i Hercegovini do kraja radne sedmice proteći će i dalje u natprosječno visokoj temperature zraka, saopštio je Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) BiH, prenosi Anadolu.

Preovladavaće umjereno do pretežno oblačno i uglavnom bez padavina, izuzev na jugu i jugozapadu zemlje gdje može pasti svaki dan kiša.

Padavine će biti povremene i u malim količinama. Jutarnji minusi zadržaće se u višim područjima. Mraz pri tlu moguć je i u uskim kotlinama, gdje tokom dana može biti malo ili nimalo Sunca.

U dane vikenda prognozira se rast temperature, naročito u jutarnjim satima i intenzivnija kiša na jugu i jugozapadu zemlje. Kiša je izvjesna i na ostalim područjima.

Minimalne temperature zraka do kraja radne sedmice variraće između jedan i šest stepeni Celzijusovih u Bosni, u Hercegovini od tri do osam.

Najviše dnevne temperature u Bosni između 10 i 18 stepeni, na jugu zemlje do 16. Za vikend, očekivane minimalne temperature biće od pet do 11 u Bosni, na jugu do 13. Maksimalne temperature u zemlji do 18 stepeni Celzijusovih.

Od ponedjeljka, 12. februara, prema raspoloživim prognoznim modelima prognozira se nastavak padavina koje bi sredinom sedmice usljed pada temperature zraka u Bosni iz kiše prešle u snijeg.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno