Stabilne vremenske prilike i porast temperatura zraka ugodno će djelovati na većinu ljudi. U jutarnjim satima trebalo bi posvetiti nešto više pažnje odijevanju, obzirom da će biti svježije. Također, ne treba isključiti mogućnost pojave magle, mjestimično i dugotrajnije, što bi moglo uzrokovati poteškoće hroničnim bolesnicima. Preporučljivo je topliji dio dana provesti na otvorenom.

U nedjelju će u Bosni prijepodne po kotlinama i uz riječne tokove biti magle ili niske naoblake. U ostatku zemlje sunčano uz malu oblačnost. Najviša dnevna temperatura će biti do 21 °C.

U ponedjeljak će biti pretežno oblačno vrijeme. Poslijepodne slaba kiša je moguća ponegdje u Hercegovini i na jugozapadu Bosne, a u večernjim satima u većini područja. Jutarnja temperatura od četiri do 10, na sjeveru, sjeverozapadu Bosne i u Hercegovini do 12, a dnevna od 14 do 20 °C.

U utorak jutarnjim satima i veći dio prijepodneva oblačno vrijeme sa kišom. U Hercegovini obilnije padavine. Poslijepodne postepeno smanjenje oblačnosti. Jutarnja temperatura od šest do 12, na jugu do 16, a dnevna od 11 do 17, na jugu do 20 °C