Info

Kakvo nam vrijeme donosi druga polovina augusta

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Meteorolog Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) Bakir Krajinović objavio je vremensku prognozu sa izgledima vremenskih prilika kakvi se očekuju u Bosni i Hercegovini u drugoj polovini augusta.

Prvi dio augusta donio je nešto niže temperature uobičajene za ovo doba godine, naročito u večernjim i jutarnjim satima. Krajinović javlja da se nastavlja period sa dominacijom anticiklone koja se prostire preko juga evropskog kontinenta, pa tako i zahvata prostor Bosne i Hercegovine.

“Stabilno i toplo vrijeme očekuje se u našoj zemlji i narednih 15 dana. Nešto više oblaka, uz vrlo malu vjerovatnoću za slabe i kratkotrajne lokalne pljuskove, prognozira se u periodu od 15. do 19. augusta te krajem ovog mjeseca”, saopćio je Krajinović.

Vrijednosti temperatura zraka, dominacijom toplije zračne masa sa juga, bit će u laganom porastu i kretat će se u granicama prosječnih za ovo doba godine što znači da nam kraj mjeseca donosi i toplije temperaturne vrijednosti.

U periodu od 14. do 19. augusta, tokom jutra temperature zraka očekuju se od 14 do 20, na jugu do 23, a danju od 28 do 33, na jugu do 35 stepeni Celzijusa.

Od 19. do kraja mjeseca temperature se očekuju iznad prosjeka, minimalne vrijednosti u Bosni prognoziraju se od 17 do 22, na jugu do 26, a danju od 30 do 35, na jugu do 38 stepeni Celzijusa.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno