Info

Kakvo će vrijeme biti za dane Bajrama

Kakvo će vrijeme biti za dane Bajrama
Kakvo će vrijeme biti za dane Bajrama
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Kakvo će vrijeme biti za dane Bajrama- U periodu od 12. septembra, kada je i Bajram, pa do 18. septembra , prema aktuelnim podacima prognostičkih modela, prognoziraju se stabilne vremenske prilike sa dužim sunčanim periodima, uz slabije izraženu mogućnost za padavine na jugu zemlje, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

– Do 11. septembra očekuje nas pogoršanje vremenskih prilika, praćeno padavinama i nižim temperaturama u odnosu na proteklu sedmicu. Jutra će biti osjetno svježija, u skladu sa kalendarom, temperature će se kretati u rasponu od 9 do 13 stepeni Celzijusa u unutrašnjosti, a na jugu između 15 i 18 stepeni Celzijusa.

Pri tome će, usljed padavina i povećane vlažnosti zraka, osjet hladnoće biti izraženiji.

Maksimalne dnevne temperaturne vrijednosti dostizaće od 15 do 20 u Bosni, a u Hercegovini do 25 stepeni Celzijusa.

Od sredine sedmice će jutra biti toplija.

Izgledne su svakodnevne, povremene padavine, pretežno u vidu lokalnih pljuskova, ponegdje praćenih grmljavinom. Sa danima vikenda mogućnost za padavine će biti manje izražena i očekuje se djelimična stabilizacija. Sa danima vikenda mogućnost za padavine će biti manje izražena i očekuje se djelimična stabilizacija, navodi se u saopćenju Federalnog hidrometeorološkog zavoda.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno