Biznis

Kako do posla u Italiji ovog ljeta

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Vlada Italije objavila je poziv za zapošljavanje sezonskih radnika u toj zemlji za 2015. godinu. Kako je navedeno na zvaničnoj stranici Ministarstva za unutrašnje poslove Italije, za sezonski posao mogu se prijaviti i građani BiH. U ovoj godini Talijani će zaposliti 13.000 sezonskih radnika koje će Ministarstvo za rad i socijalnu politiku raspodijeliti po radnim mjestima zavisno od potreba. Od navedene brojke, 1.500 radnih mjesta je rezervirano za radnike koji su ranije radili u Italiji ili već rade u toj zemlji.

Kako je navedeno na zvaničnoj stranici Ministarstva za unutrašnje poslove Italije, za sezonski posao mogu se prijaviti građani Bosne i Hercegovine, Albanije, Koreje, Egipta, Makedonije, Filipina, Gambije, Gane, Japana, Indije, Kosova, Maroka, Mauricijusa, Moldavije, Crne Gore, Nigera, Nigerije, Pakistana, Senegala, Srbije, Šri Lanke, Ukrajine i Tunisa.

Link http://www.interno.gov.it/it/notizie/decreto-flussi-lavoratori-non-comunitari-stagionali-2015 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno