Rukomet

Kadrovsko jačanje Kluba – RK Čelik Zenica

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:
Kadrovsko jačanje Kluba – RK Čelik Zenica – Paraleleno sa pripremama rukometaša Čelika za početak naredne prvenstvene sezone, gdje je osnovni cilj osvajanje prvog mjesta u Prvoj ligi Federacije BiH i plasman u Premijer ligu BiH, jača se i kadrovska baza uprave i stručnog štaba Čelika.
”Što se tiče tima za naredno prvenstvo, sve kockice su posložene. Trener Rizvanović ima na raspolaganju 18 igrača koji će se boriti da obezbijede sebi mjesto medju prvih 7”, izjavio je Pane Škrbić. ”Paralelno s tim, vršimo i jačanje Kluba po svim ostalim segmentima. Želimo da ulazak u Premijer ligu dočekamo još spremniji i jači u svakom pogledu. Tako smo za sportskog diretora Kluba imenovali mladog, dojučerašnjeg kapitena tima, Adnana Begagića, koji zbog povrede kičme ne može nastupati za Klub. Slično je i sa odličnim, donedavnim bekom Čelika, Kenanom Muslićem, koji zbog povrede koljena također ne može biti na terenu, pa je imenovan za asistenta Šefa stručnog štaba RK Čelika. Obojica su odlični momci i poznavoci rukometa te jako privrženi svom ”Čeliku”. S njima u potpunosti važi ona krilatica ”zajedno smo jači”, – ističe predsjednik Kluba Pane Škrbić.
U kadrovskim rješenjima ranije je za kapitena Kluba (ponovo) imenovan 21-godišnji Faris Mrako a za njegovog zamjenika Danijel Jurić. Član Upravnog odbora ispred igrača je Aldin Begagić a Skupštine kluba Slaven Šijaković.

Danas (srijeda) utakmica sa RK Žepčem

Nakon prijateljske utakmice protiv trećeplasirane ekipe Premijer lige BiH – Bosne u Visokom (30:35), danas (srijeda) rukometaši Čelika imaju novu probnu utakmicu protiv komšijskog RK Žepče.
U ovoj utakmici šansu će dobiti svih 18 igrača: Faris Mrako, Aldin Begagić, Danijel Jurić, Franjo Duđak, Slaven Šijaković, Adnan Sumbuljević, Zlatko Isaković, Haris Muhić, Mario Filipović, Dženan Hodžić, Edin Gušić, Mirsad Ćelenka, Edvin Begović, Ahmed Oruč, Mensur Hadžić, Amel Omerspahić, Ajan Seketa i Muamer Kaljić.
Utakmica se igra u Gradskoj areni sa početkom u 19.30 sati.

Godišnje ulaznice

Uprava RK Čelika je pustila u prodaju članske karte za 2020. koje važe kao ulaznice za sve utakmice RK Čelik u ovoj godini. Cijena ulaznica je 20 KM, a mogu se dobiti kod generalnog sekretara Nedima Šehića (062 599 630) i sportskog direktora Kluba Adnana Begagića (061 647 831).
Kupovinom ulaznica – članskih karata, Vi pomažete svom klubu – poruka je igrača i Uprave RK Čelik!


Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno