Nogomet

Kadetske reprezentativke BiH preokretom do pobjede

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Kadetske reprezentativke BiH preokretom do pobjede – Ženska „U-16“ reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je danas Hrvatsku sa 2:1 u susretu prvog kola UEFA razvojnog turnira.

Hrvatska do prednosti dolazi u 30′ kada je Anja Miočinović bila brža od odbrambenih bh. igračica, izašla sama pred golmanicu Larissu Bašić i poslala loptu u mrežu.

BiH izjednačuje u 38′. Nakon dobre akcije Sofija Krajšumović asistira Fadili Mujkić koja pogađa za 1:1.

Pobjedu selekciji Bosne i Hercegovine donijela je Naida Haračić u 79′. U gužvi u kaznenom prostoru Krajšumović je šutirala, ali je izblokirana, lopta se odbila do Haračić koja je precizna sa oko 7 metara za 2:1.

Nakon utakmice selektor Ilija Lucić je izjavio: „Čestitam djevojkama na pobjedi, ali i igračicama Hrvatske na dobroj igri. Prva utakmica nove generacije, ali imamo dosta igračica koje su već nastupale za kadetsku selekciju i one su donijele prevagu. Vjerujem da ćemo u drugom meču igrati još bolje.“

U drugom susretu grupe od 14:00 sati će se sastati Azerbejdžan i Makedonija.

Drugo kolo je na programu 20. aprila kada će u zeničkom Trening kampu biti odigrani mečevi Makedonija-BiH (10:30) i Hrvatska-Azerbejdžan (14:00).

Bosna i Hercegovina-Hrvatska 2:1 (1:1)

Stadion: Trening centar NS/FS BiH, Zenica.

Sudija: Merima Čelik (Sarajevo).

Golovi: 0:1 Miočinović (30′), 1:1 Mujkić (38′), 2:1 Haračić (80′).

Bosna i Hercegovina: Larissa Bašić, Elmina Sarajlić, Sajra Eminović, Nikolina Vasiljević, Melisa Sipović, Varvara Šešlija, Jasmina Imširović, Fadila Mujkić, Alma Krajnić, Elma Husić, Sofija Krajšumović. Igrale su još: Sajra Kulalić, Naida Haračić, Dejana Marković, Matea Topalović, Azemina Saldum, Franciska Markota. Selektor: Ilija Lucić.

Hrvatska: Katarina Mandić, Ana Previšić, Katarina Pranješ, Lucija Domazet, Tara Vrbanac, Elena Sipoš, Lara Lucić, Gabrijela Martinović, Nika Petarić, Anja Miočinović, Mia Mišković. Igrale su još: Ana Kalaj, Vanna Gajić, Karla Šabašov, Josipa Knežević, Lucija Jović. Selektorka: Tihana Nemčić.

Izvor: nfsbih.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno