Košarka

Kadetska selekcija ima snažne individualce

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Kadetska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine u Vitezu se priprema za nastup na olimpijadi mladih u Gruziji i evropskom prvenstvu u Litvaniji.

Mladi bh. košarkaši obavili su četiri treninga na kojima je selektor reprezentacije Josip Pandža stekao uvid u zdravstveno stanje i fizičku spremu pozvanih košarkaša. U izjavi za Fenu Pandža je naglasio da je za sada zadovoljan onim što je vidio, te da selekcija koju predvodi može ostvariti odlične rezultate.

– Mi smo svim igračima deset dana prije početka priprema rekli šta trebaju uraditi da bi fizički bili spremni za ono što ih očekuje, jer imamo malo vremena da se spremimo za dva teška takmičenja. Nakon četiri treninga vidio sam da su ispoštovali dogovoreno, kondicija i disciplina su na odgovarajućem nivou, tako da sam zadovoljan stanjem ekipe – izjavio je Pandža.

Selektor BiH naglašava da BiH u ovom godištu ima veliki broj talentiranih, individualno snažnih košarkaša, ali da je za uspjeh na velikim takmičenjima potrebno više od dobrih individualnih osobina.

– Kod mladih igrača uvijek potenciram da svoje individualne kvalitete moraju staviti na uslugu kolektivu ako žele ostvariti uspjeh na takmičenjima. Pojedinci u košarci ne znače ništa ako se ne podrede ekipi. U narednom periodu ćemo saznati da li možemo stvoriti snažan kolektiv, a ako uspijemo u tome, možemo napraviti velike stvari na olimpijadi mladih i evropskom prvenstvu – kazao je Pandža za Fenu.

U sklopu priprema mladi bh. košarkaši će odigrati i prijateljske utakmice protiv odgovarajuće selekcije Crne Gore. Pandža se nada da će njegov tim do početka takmičenja u Gruziji zaobići povrede.

Reprezentacija BiH će nastupiti na olimpijadi mladih (EYOF) u Gruziji od 25. jula, gdje će nastupiti u grupi sa selekcijama domaćina Gruzije, Latvije i Turske, dok u drugoj grupi nastupaju Srbija, Italija, Njemačka i Španija.

U augustu počinje evropsko prvenstvo A divizije u Litvaniji, gdje će BiH igrati u grupi sa Srbijom, Italijom i Finskom.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno