Nogomet

Kadetska reprezentacija u elitnoj rundi za EP

U17 tim reprezentacije BIH
U17 tim reprezentacije BIH
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Kadetska reprezentacija U17 BiH i u drugom kolu grupe 13 kvalifikacija za EP je ostvarila pobjedu i tako obezbijedila plasman na jednu od prve dvije pozicije koje vode u Elitnu rundu. Naši „U-17“ reprezentativci su ovaj put pobijedili domaćina kvalifikacionog turnira, selekciju Moldavije sa 5:0.

Tomas Dadić je u 18′ nakon dodavanja Edisa Smajića donio prednost našem timu. Asistent kod prvog pogotka je mogao u 21′ i sam da se upiše u listu strijelaca ali je njegov šut sa ivice šesnaesterca otišao pored gola.

Drugi gol izabranici Sakiba Malkočevića postigli su u 25′. Dmitri Saveliev je u svom kaznenom prostoru nepropisno zaustavio Jasmina Čelikovića, a siguran izvođač jedanaesterca bio je Saša Perić.

Dobru priliku naš tim je imao u 37′ kada je slobodan udarac izveo Amar Beširević, ali Cristian Apostolachi je uspio da odbrani njegov šut.

I drugo poluvrijeme je počelo napadima bh kadeta, te je već u 46′ naša reprezentacija vodila sa 3:0. Nakon kornera Stefana Kovača najbolje se u kaznenom prostoru Moldavije snašao Demirel Veladžić, a golman Apostolachi nije imao šansi nakon njegovog udarca.

Nakon centaršuta Saše Perića u 65′ Edis Smajić je stigao do lopte prije golmana Moldavije i glavom postigao pogodak za 4:0.

Peti gol bh reprezentativci su postigli u 74′. Kovač je uzeo loptu na sredini igrališta, proslijedio je do Veladžića koji po drugi put pogađa mrežu Moldavije.

U posljednjoj minuti utakmice naš tim je imao još jednu izglednu šansu kada je Čeliković šutirao iskosa sa lijeve strane kaznenog prostora domćeg tima, ali lopta je otišla pored gola.

Ukrajina je u drugom susretu grupe sa 2:0 pobijedila Estoniju.

Nakon dva kola BiH je prva na tabeli sa 6 bodova ispred Ukrajine (4 boda), Moldavije (1) i Estonije (0).

U posljednjem kolu 31. oktobra u 14 sati sastaće se BiH-Ukrajina i Moldavija-Estonija.

Moldavija-Bosna i Hercegovina 0:5 (0:2)

Stadion: District Sport Complex, Orhei.

Sudija: Dennis Antamo (Finska).

Pomoćnici: Jonas Turunen (Finska), Mahmud Mahagna (Izrael).

4. sudija: Erez Papir (Izrael).

Strijelci: 0:1 Tomas Dadić (18′), 2:0 Saša Perić (25′-penal), 3:0 Demirel Veladžić (46′), 4:0 Edis Smajić (65′), 5:0 Demirel Veladžić (74′).

Žuti kartoni: Milan Mirić, Demirel Veladžić (BiH), Vsevolod Nihaev, Dmitri Saveliev, Vladislav Boico, (Moldavija).

Moldavija: Cristian Apostolachi (67. Vladislav Butuc), Vladislav Boico, Denis Furtuna, Igor Chiperi, Evghenii Berco, Vsevolod Nihaev, Ion Mamaliga, Dmitri Saveliev (53. Ion Postica), Artiom Carastoian (28. Alexandru Osipov), Vitalie Domascan, Nichita Iurasco. Selektor: Vadim Boret.

Bosna i Hercegovina: Filip Vasilj, Saša Perić, Amar Beširević, Amir Velić, Milan Mirić, Jasmin Čeliković, Stefan Kovač, Demirel Veladžić, Ševkija Resić (41. Luka Knežević), Tomas Dadić (63. Ergin Mehuljić), Edis Smajić (70. Nedim Hadžić). Selektor: Sakib Malkočević.

Nakon ubjedljive pobjede kadetske reprezentacije BiH nad Moldavijom od 5:0 selektor i reprezentativci nisu krili oduševljenje zbog prolaska u Elitnu rundu kvalifikacija za EP.

[box type=”shadow” ]Selektor Sakib Malkočević je izjavio: „Jako važan nam je bio današnji susret, pogotovo nakon pobjede u prvom kolu nad Estonijom. Imali smo vremena da se odmorimo i oporavimo. Domaćin nas je iznenadio dobrom igrom i neriješenim rezultatom protiv favorizovane Ukrajine. Ovo je najbolja utakmica koju je ova selekcija odigrala. Momci su igrali kako smo se dogovorili i naša pobjeda nije dolazila u pitanje, a to nam je obezbijedilo plasman u Elitni krug. Želimo da budemo prvi u grupi, ali protiv Ukrajine će šansu dobiti i neki igrači koji nisu nastupali u prva dva meča. Sve čestitke momcima i nadam se da smo obradovali naše navijače u BiH.“[/box]

Vidno raspoložen nakon današnjeg susreta bio je i reprezentativac Stefan Kovač: „Borili smo se i izgarali na terenu danas. Obezbijedili smo plasman u Elitni krug kvalifikacija i svi smo presrećni zbog toga.“

Dvostruki strijelac Demirel Veladžić je rekao: „Ušli smo jako u ovu utakmicu što nam se isplatilo. Ostvarili smo pobjedu koja nam donosi plasman u narednu fazu kvalifikacija i sada možemo rasterećeno čekati meč posljednjeg kola sa Ukrajinom.“



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno