Košarka

Kadetkinje KŽK Čelik BH Telecom se plasirale na finalni turnir državnog prvenstva

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Protekle sedmice smo objavili da su se pionirke KŽK Čelik BH Telecom plasirale na finalni turnir državnog prvenstva, LINK.

Za titulu prvaka BiH u kategoriji pionirki (2009.godište i mlađe) će se boriti KŽK Čelik BH Telecom, KK Realway i ŽKK StarTz.

Nakon pionirki i kadetkinje KŽK Čelik BH Telecom su ostvarile plasman u finale  državnog prvenstva BiH.

Naime, one su juče, 18.6.2023.godine pobjedile ŽKK Livno. Utakmica je odigrana u gradskoj Areni „Husejin Smajlović“ u Zenici pred oko 50 gledalaca.

Rezultat: KŽK Čelik BH Telecom – ŽKK Livno 55:44 (15:12), (8:9), (14:15), (18:8);

Sastav kadetkinja (U16- 2007.godište i mlađe) KŽK Čelik i poeni:

Merjem Halač 12, Nejra Agić 13, Zara Skopljak (cap), Ema Mačkić 13, Lamija Talić 10, Hana Bajramović 2, Lejla Hrustić, Nejra Fazlija, Iman Alić, Sara Heremić, Džejla Šestić, Emina Zukić 5; (Trener Maja Lokmić, pomoćni treneri Aldijana Iriškić i Jasmina Eminić);

Najefikasnije u ekipi Čelika su bile: Nejra Agić i Ema Mačkić sa po 13, Merjem Halač sa 12 i Lamija Talić 10 poena.

Za titulu prvaka BiH u kategoriji kadetkinja (U16- 2007.godište i mlađe)  će se boriti KŽK Čelik BH Telecom, ŽKK RMU Banovići i ŽKK „Zrinjski 2010“.

Finalni turniri državnog prvenstva u obje kategorije (pionirke i kadetkinje) će se održati 24. i 25.juna 2023.godine. Turnir se održavaju uz učešće po tri ekipe, a utakmice se odigravaju po principu svako sa svakim.

Klubovi, učesnici završnice, su dobili pozive za dostavljanje ponuda – odigravanje i organizaciju finalnih turnira pionirki i kadetkinja KS BiH, sezona 2022/2023.

Ponude za organizaciju dostaviti do srijede 21.06.2023. godine do 12:00 sati.

Plasmanom na finalni turnir državnog prvenstva u dvije kategorije, KŽK Čelik BH Telecom je postigao veliki uspjeh. Iz kluba danas ponosno ističu:

– Ovo je druga selekcija iz naŝeg kluba i kantona koja je već osvojila medalju, a 24. i 25. 06. će se saznati i kojeg su sjaja. Jedini smo košarkaški ženski klub u BiH koji je u dvije kategorije ostvario plasman u finale državnog prvenstva BiH. Spasili smo „obraz“ košarke u kantonu ZDK za proteklu sezonu.

Čestitamo trenericama Maji, Aldijani, Jasmini i djevojčicama na ovom velikom uspjehu -, kažu ponosno iz KŽK Čelik BH Telecom.

E.Imamović

Foto sa KŽK Čelik



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno