Košarka

Kadetkinje KK Jumper izborile plasman u elitni rang WABA lige!

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Kadetkinje KK Jumper izborile plasman u elitni rang WABA lige! – U okviru kvalifikacionih turnira za plasman u prvi rang regionalne WABA lige košarkašice Jumpera iz Zenice su danas gostovale u Slavonskom Brodu. U utakmicama koje su odlučivale o putniku u WABA ligu mlade Zeničanke odmjerile su snage sa ekipama ŽKK Brod na Savi i viceprvakinjama Slovenije ekipom Ledita iz Domžala.

U prvom susretu bez većih problema savladana je ekipa Broda rezultatom 66:40. Od samog otvaranja susreta mlade igračice Jumpera (2003. i mlađe) nametnule su svoj ritam igre i već na poluvremenu su imali uvjerljivu prednost koju su povećavale do kraja susreta.

U drugoj utakmici koja je odlučivala o plasmanu u ligu, KK Jumper je odmjerio snage sa viceprvakinjama Slovenije ekipom ŽKK Ledita.

U dosta teškoj i neizvjesnoj utakmici bolje su se snašle kadetkinje Jumpera i slavile pobjedu 50:41.

Ovom pobjedom KK Jumper je izborio plasman među deset najboljih ekipa regiona, a ekipe koje su ranije osigurale nastup u WABA ligi su Akson Ilirija, Budućnost Bemax, Cinkarna Celje, Crvena zvezda, Radivoj Korać, RMU Banovići, Trešnjevka 2009.

Zahvaljujući ovom rezultatu generacija igračica rođenih 2003. godine i mlađe će grad Zenicu i BiH predstavljati na regionalnoj košarkaškoj sceni i igračicama, kao i trenerima želimo mnogo uspjeha.

Ekipu su predvodili: Suana Bašić (kapiten), Farah Đuherić, Sajra Čaić, Arduana Delić, Elina Delić, Sara Topić, Berina Krehić, Adna Omerdić, Emira Šehić, Sajra Huskanović i Dalila Bilić. Trener ekipe je bio Jasmin Efendić, a sa njim u stručnom štabu su Almir Omerčević i Vedran Kulalić.

REZULTATI:

ŽKK Brod na Savi – ŽKK Jumper Zenica 40:66

ŽKK Ledita Domžale – ŽKK Jumper Zenica 41:50

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno