Nogomet

Kadeti NK Čelik se plasirali u finale Omladinske lige BiH, u petak protiv Tekstilca za prvaka BiH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Kadeti NK Čelik, kao pobjednici grupe Centar Omladinske lige BiH, danas su u Tomislavgradu odigrali polufinalnu utakmicu završnice za prvaka Omladinske lige BiH.

Inače, na završnom turniru učestvuju prvaci Omladinskih liga Jug, Centar, Sjever i Zapad, a to su: HNK TOMISLAV, NK ČELIK Zenica, FK KOZARA Gradiška i FK TEKSTILAC Derventa.

U polufinalnoj utakmici, voljom žrijeba, NK Čelik je igrao protiv ekipe HNK Tomislav, domaćina završnice, na gradskom stadionu u Tomislavgradu pred oko 150 gledalaca.

Pobjedu u ovoj polufinalnoj utakmici i plasman u finale izborili su kadeti Čelika, nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca, pošto se regularnih 90 minuta završilo neriješenim rezultatom.

Rezultat: HNK Tomislav – NK Čelik 1:1 (0:0), penalima 2:4 za Čelik;

Strijelci iz igre: 0:1 Enis Šabić u 59′, 1:1 Ivan Krajina u 82′ iz jedanaesterca;

Sastav kadeta Čelika:

Imran Zilić, Amar Sivac, Emrah Palačkić, Hanan Baručija, Benjamin Ahmetspahić, Amer Hodžić (cap), Hanan Zahirović, Mirza Škaljo, Haris Numanović, Vedad Spahić, Nedim Smajlović;

Na klupi kadeta Čelika bili su: Adem Salkić, Faris Husaković, Dorijan Ramljak, Emir Murtić, Enis Šabić, Emrah Bradarić, Mahdi-Din Alagić, Vildan Kasap; (Glavni trener Izudin Kamberović, predstavnik kluba Ivo Jelović);

Nakon 90 minuta utakmice rezultat je glasio 1:1. Kadeti Čelika poveli su sa 0:1 u 59′ preko rezerviste Enisa Šabića koji je u igru ušao u 54′, ali su domaći uspjeli izjednačiti na 1:1 u 82′ preko Ivana Krajine u 82′ utakmice iz jedanaesterca, što je bio i konačan rezultat utakmice u 90 minuta. Nakon toga pristupilo se izvođenju jedanaesteraca, gdje su kadeti Čelika bili uspješniji i plasirali se u finale završnice Omladinske lige Bosne i Hercegovine.

Golove iz jedanaesteraca za kadete Čelika postigli su: Benjamin Ahmetspahić, Amer Hodžić, Mirza Škaljo i Vedad Spahić, a za Tomislav strijelci su bili Tomislav Duvnjak i Jure Radoš.

U drugom polufinalu igrali su FK Tekstilac iz Dervente i FK Kozara iz Gradiške.Rezultat je bio 4:1 (1:1) za Tekstilac.

Sutra, petak igra se finalna utakmica (NK Čelik – FK Tekstilac) od 11:30 sati, a HNK Tomislav i FK Kozara igrat će za 3. mjesto od 9:00 sati.

Nakon prolaska u finale iz NK Čelik su objavili na svojoj oficijelnoj stranici:

-Još jednom čestitamo našim kadetima i treneru Izudinu Kamberoviću, te im ovom prilikom želimo poželjeti sreću u finalnoj utakmici završnice Omladinske lige BiH. Naprijed Čelik!

E.Imamović

Foto sa NK Čelik



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno