Košarka

Kadeti i kadetkinje KK Kengur viceprvaci FBiH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Kadeti i kadetkinje KK Kengur viceprvaci FBiH – Mladi košarkaši i košarkašice KK Kengur su u proteklom periodu odigrali svoje susrete prvog kruga prvenstva BiH sistem “A”. Kadeti KK Kengur (2002. godište  mlađe) su bili domaćini prvog turnira Državnog prvenstva, a utakmice su se igrale u zeničkoj Areni “Husejin Smajlović”. Na ovom turniru kao najbolje ekipe i predstavnici svojih regija učestvovali su KK Kengur, OKK Sloboda Tuzla, OKK Spars Sarajevo i KK Konjic.

Nakon izvlačenja parova u polufinalima snage su odmjerile ekipe KK Kengur-KK Konjic i OKK Spars-OKK Sloboda.

Kadeti Kengura slave uvjerljivu pobjedu 81:40 i tako osiguravaju plasman u finale gdje ih je čekala ekipa OKK Spars predvođena bivšim kapitenom KK Kengur i kapitenom reprezentacije BiH koji je predvodio Sparse u finalu, Valentinom Vidovićem. Nakon dobrog prvog poluvremena gdje su se ekipe nekoliko puta smjenjivale u vodstvu na poluvrijeme su gosti iz Sarajeva otišli sa prednošću od +12. Ipak, lošim otvaranjem drugog poluvremena gosti odlaze na uvjerljivu razliku koju čuvaju do kraja susreta i na kraju zasluženo slave 56:83. Presudna je bila treća četvrtina u kojoj je ekipa Sparsa slavila 8:23. Ipak, kadeti Kengura su ovim rezultatom potvrdili svoj kvalitet i osigurali dalji tok takmičenja, a u polufinalu Državnog prvenstva će snage odmjeriti sa vršnjacima iz KK Široki Brijeg i KK Leotar Trebinje. Ti susreti su na programu 11. i 12. maja.

Kadeti KK Kengur: Teo Cvitanović, Ernad Prasko, Dino Merdanović, Loris Tanić, Ahmed Gagulić, Rijad Muslić, Mateo Buhić, Sanin Bašić, Tarik Ibrahimović, Bartol Lučić, Denaj Horić, Asmir Džananović, Džan Halilović. Trener Enver Jahić, pomoćni trener Haris Džonlić.

Kadetkinje ovog kluba, koje su plasman na Državno prvenstvo obezbijedile uvjerljivim prvim mjestom u Ligi Mladih ZDK bez poraza, svoje utakmice su igrale u Banovićima.

U ovom krugu sistem takmičenja je bio eliminacijski, a na završnici su učestvovale ekipe ŽKK Konjic, ŽKK Play off Sarajevo i ŽKK Banovići. Voljom žrijeba u polufinalnom susretu snage sa kadetkinjama Kengura odmjerila je domaća ekipa ŽKK Banovići. Nakon uzbudljivog prvog poluvremena gdje su se ekipe smjenjivale u vodstvu u drugom poluvremenu kadetkinje Kengura zahvaljujući agresivnoj odbrani odlaze na dvocifrenu razliku i na kraju zasluženo slave 80:65.

U finalnom susretu odmjerile su snage sa ekipom ŽKK Konjic, ali nakon teške polufinalne utakmice kadetkinje nisu imale snage da savladaju ekipu Konjica, te su poražene. Ovim rezultatom, kadetkinje (2002. godište i mlađe) su osigurale nastavak takmičenja u Državnoj ligi, te će u polufinalnom turniru koji će se održati 11.-12. maj odmjeriti snage sa ekipama ŽKK Livno i trećeplasiranom ekipom iz RS ( u konkurenciji su ŽKK Mladi Krajišnik, ŽKK Leotar Trebinje i ŽKK Feniks Banja Luka).

Kadetkinje KK Kengur: Amna Isaković, Amila Kahriman, Farah Đuherić, Sajra Čaić, Suana Bašić, Arduana Delić, Lamija Kahriman, Elina Delić, Berina Krehić, Sara Topić i Dalija Subašić. Trener Jasmin Efendić

Pored kadetkinja i kadeta koji su ostvarili odlične rezultate, idućeg vikenda pionire KK Kengur kao najbolju pionirsku selekciju iz ZDK očekuje prvi krug Državnog prvenstva, gdje će pokušati ponoviti uspjeh svojih kolega i kolegica iz kluba. Također, predpionire KK Kengur koji su prvaci BiH očekuje završnica regionalnog prvenstva u Sežani (Slovenija) od 22. do 26. maja gdje će odmjeriti snage sa prvacima Slovenije, Hrvatske, Crne Gore, Srbije, Sjeverne Makedonije i ekipama Real Madrida, CSKA i Fenerbahčea.

Pred KK Kengur je buran period u kojem će odigrati veliki broj kvalitetnih utakmica i završnica, a iz KK Kengur očekuju da će pored predpionirske okititi se još jednom medaljom.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno