Košarka

Kadeti BIH ubjedljivi protiv Gruzije

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nakon jednodnevne pauze, kadetska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine je nastavila takmičenje na Međunarodnom turniru u Konyi (Turska) susretom za plasman od 5. do 8. mjesta. Izabranici Emira Halimića savladali su ubjedljivo selekciju Gruzije sa 25 poena razlike. REZULTAT: BIH – GRUZIJA 78:53 (25:13), (21:14), (7:17), (25:9) ;

Naši kadeti su odigrali odlično ovaj meč i došli do zaslužene pobjede. U ovom susretu šansu je dobila većina igrača, koja u prethodnim nije imala priliku i možemo slobodno reći da su je iskoristili, objavili su na stranici ksbih. Prva četvrtina meča je završena sa dvocifrenom prednošću naših kadeta, 25:13. Na poluvremenu smo imali 19 poena razlike, a rezultat je glasio 46:27.
U trećoj dionici ponovo smo imali malih problema, ali smo je priveli kraju rezultatom 53:44. U posljednjih deset minuta smo u potpunosti dominirali parketom ( 25:9) i došli do ubjedljivog trijumfa. U posljednjem napadu smo osigurali i maksimalnih 25 poena koliko je na kraju bilo (78:53). Emir Bačvić nas je predvodio i ubacio 15 poena i imao 8 asistencija, dok je Emir Čerkezović ubacio 13 poena, a Aleksandar Stojšić dodao 12.

Sastav BiH, strijelci, skokovi, asistencije:
David Kovačević 9, Aleksandar Stojšić 12, Emir Bačvić 15 (8 asistencija), Ivan Sabljić, Semin Burko, Srđan Kočić 8 (6 skokova), Njegoš Sikiraš 7, Emir Čerkezović 13 (8 skokova), Sani Čampara 2, Džanan Musa, Vedran Mirković 8 (10 skokova), Timur Ovčina 4 (4 skoka). (Selektor Emir Halimić);

Da podsjetimo, kadeti BiH su u grupnoj fazi u prva tri kola upisali pobjede protiv selekcija Njemačke, Srbije i Kine, te poraze od Turske i Italije.
U utakmici za 5.mjesto na ovom prestižnom turniru, naši kadeti igraju u subotu sa pobjednikom iz susreta Latvija – Kina.

E.Imamović za Zenicablog



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno