Ostali sportovi

Kada i protiv koga Tuka trči za medalju?

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Kada i protiv koga Tuka trči za medalju?- Amel Tuka finalnu utrku na Olimpijskim igrama u Japanu trčat će u srijedu, 4. augusta s početkom u 14.05 sati.

Tuka je danas u polufinalu zauzeo drugo mjesto u grupi 3, istrčavši svoje najbolje ovosezonsko vrijeme 1:44.53. Treći atletičar svijeta u disciplini na 800 metara u finalu će trčati u stazi broj 2.

U stazu jedan smješten je Gabriel Tual iz Francuske. Najbolje ovosezonsko vrijeme mu je 1:44.28, ujedno i njegov lični rekord.

U trećoj stazi je odlični Poljak Patryk Dobek, koji je u kvalifikacijama bio treći, a u prvoj polufinalnoj grupi prvoplasirani. Njegovo najbrže ovosezono vrijeme je 1:43.73.

Emmanuel Kipkurui Korir iz Kenije smješten je u četvrtu stazu. Ove sezone je najbrže trčao 1:43.04.

Clayton Murphy iz SAD-a je u stazi pet. Radi se o atletičaru koji je na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru osvojio bronzanu medalju. Što se tiče rezultata iz ove sezone, 1:43.17 je najbolje vrijeme koje je istrčao.

Cheruiyot Ferguson Rotich trčao je danas u grupi s Amelom Tukom i prošao prvi kroz cilj. Najbolje vrijeme ove sezone je 1:43.57. Smješten je u stazu šest. Na Olimpijadi u Brazilu prije pet godina bio je peti, a na Svjetskom prvenstvu 2019. godine u Kataru treći, iza Amela Tuke.

U stazi sedam bit će Adrian Ben iz Španije. Na Svjetskom prvenstvu u Kataru 2019. godine bio je šesti. U finale je prošao iz druge polufinalne grupe kao četvrtoplasirani, ali kao jedan od dvojice atletičara s najboljim vremenom.

Peter Bol je bio najbrži u polufinalnoj grupi 2. Kroz cilj je prošao s vremenom 1:44.11. To je novi rekord Australije, njegove domovine. Bol je smješten u stazu osam.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno