Zenica

Junsko okupljanje kreativaca i kreativki na “Može Bazaru” u Zenici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:
Junsko okupljanje kreativaca i kreativki na “Može Bazaru” u Zenici- U subotu, 5. juna, udruženje “Naš most” Zenica organizuje tradicionalni mjesečni sajam rukotvorina i umjetnina pod nazivom “Može Bazar”. Na Bazaru će se predstaviti više od dvadeset umjetnica/ka iz Zenice i drugih gradova s područja srednje Bosne, među kojima i Nikolina Katava Munetić iz Viteza, Slavica Buhić Ivanković iz Travnika i Mirsada Pesarić iz Maglaja, članice udruženja “Naš most”.
Događaj će biti održan između 9 i 19 sati u glavnoj zeničkoj ulici, Maršala Tita 22 uz poštivanje aktuelnih epidemioloških mjera.
Prvi “Može Bazar” održan je u Zenici u junu 2019. godine, kao završnica međunarodnog kulturnog projekta pod nazivom “Može Projekat”. Pod sloganom “Talasamo za kulturu“, u projekat je bilo uključeno više od 60 osoba treće životne dobi iz Zenice koje su učestvovale u besplatnim kreativnim radionicama slikanja i izrade suvenira i ukrasnih predmeta. Njihovi radovi su predstavljeni na završnom događaju projekta, “Može Bazaru” održanom u centru Zenice. Od tad je održano više od deset “Može Bazara” i predstavljeno preko stotinu kreativaca i kreativki iz cijele BiH.
Udruženje “Naš most” Zenica kroz umjetnost i kulturu potpomaže društveno uključivanje starijih osoba, te drugih ranjivih grupa, poput žena, djece i osoba s invaliditetom.
Facebook stranica udruženja: https://www.facebook.com/nasmostzenica


Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno