Košarka

Juniorke KK Jumper šampionke Lige mladih ZDK, kadetkinje druge na turniru u Vitezu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Juniorke KK Jumper iz Zenice odigrale su finalnu utakmicu u Ligi mladih Zeničko-dobojskog kantona (ZDK), sezona 2022/2023 i to u zeničkoj gradskoj Areni „Husejin Smajlović“. Protivnik juniorkama KK Jumper bila je gradski rival, juniorke KŽK Čelik, a pobjedu u ovom derbi meču i finalu otvarile su košarkašice, juniorke Jumpera i tako postale šampionke u Ligi mladih ZDK.

Rezultat: KŽK Čelik – KK Jumper 70:74;

Almir Omerčević, službeni predstavnik i bivši trener prve ekipe KK Jumper Zenica, dostavio nam je strijelce za svoju ekipu:

Ines Podojak 29, Amina Smaka 13, Lamija Bilic 12, Naida Burkić 10, Hana Đuherić 6, Sajra Muminović 4 poena.

Prije nekoliko dana, kadetkinje KK Jumper, 2007. i mlađe godište, nastupile su na veoma jakom turniru u Vitezu, „Jozo +8“. Na ovom 27. Memorijalnom košarkaškom turniru nastupile su ekipe: ŽKK „Zrinjski 2010“ Mostar, KK Jumper Zenica, ŽKK Livno, OKK Vitez, KK Travnik i ŽKK Konjic.

Omladinski košarkaški klub (OKK) Vitez već tradicionalno svake godine organizuje memorijalni košarkaški turnir „Jozo + 8“.

U finalu su igrale kadetkinje ŽKK „Zrinjski 2010“ iz Mostara i KK Jumper iz Zenice, a pobjedu su ostvarile kadetkinje iz Mostara. MVP turnira (najbolja igračica) bila je Katarina Mihalj, ŽKK „Zrinjski 2010“.

E.Imamović

Foto KK Jumper / OKK Vitez



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno