Nogomet

Juniori FK Borac iz Jelaha osvajači Omladinskog Kupa NSZDK – Prava revija golova u Zenici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Danas, 15.6.2021.godine, u Zenici se odigrano finale Omladinskog Kupa nogometnog saveza Zeničko-dobojskog kantona (ZDK). U finalu su igrali NK Čelik i njihovi vršnjaci iz FK Borac iz Jelaha.

Utakmica se odigrana u 12 sati na „A“ terenu stadiona na Kamberovića polju, po sunčanom i sparnom vremenu, +24* C, bez prisustva publike.

Nakon prave revije golova pobjedili su gosti iz Jelaha i tako osvojili Omladinski Kup NS ZDK.

Rezultat: NK Čelik – FK Borac Jelah 6:7 (2:3);

Strijelci za Čelik: Samed Žuna u 38′ i 79′, Damir Oruč 18′ (P), Edin Durmiš 55′, Fahrudin Kuduz 89′ i rezervista Asmer Bahtić 90+1′ (P).

Strijelci za Borac: Kemal Selman (4x) u 2′, 21′, 47′ i 81′, Tarik Agić u 7′ i 58′, te rezervista Mersudin Ganjgo u 76.minuti

Službena lica na utakmici bili su: Glavni sudija je Ajdin Baručija, pomoćnici A1 Mirza Šabić, A2 Amina Gluhić (svi iz Zenice), a delegat Midhat Šijerkić (Zavidovići).

Sastavi ekipa:

NK Čelik: Elmedin Jašarević, Samed Žuna, Almin Najetović (cap), Fahrudin Kuduz, Davud Jašarević, Damir Oruč, Muris Behadarević, Kenan Selimanović, Edin Durmiš, Edi Užičanin, Hamza Karabegović.(Glavni trener Armin Duvnjak, predstavnik kluba Ivo Jelović);

Na klupi juniora Čelika: Adi Durmo (golman), Haris Islambegović, Emin Ferhatović, Asmer Bahtić, Amir Mušinović, Selmir Kovač, Ali Babić, Sanjin Karić, Afan Ibraković;

FK Borac: Tukić, Starčević M., Karahmet, Sprečo, Starčević B., Selman, Glumčević (cap), Huskić, Hrvić, Alibabić, Agić. (Glavni trener Adem Durmišević);

Danas na Kamberovića polju u Zenici vidjeli smo pravu reviju od 13 golova u finalu Omladinskog Kupa NSZDK, a dosta iznenađujuću pobjedu od 6:7 ostvarili su gostujući fudbaleri FK Borca iz Jelaha i tako osvojili pehar za pobjednika Omladinskog Kupa ZDK.

U današnju utakmicu domaći nogometaši Čelika su krenuli sa kombinovanim sastavom. Gosti iz Jelaha odlično otvaraju utakmicu i golovima u 2′ i 7′ vode sa 0:2. Domaći smanjuju na 1:2 iz jedanaesterca u 18′ preko Damira Oruča. Gosti postižu treći gol u 21′, a domaći smanjuju na 2:3 preko Sameda Žune u 38′, što je i bio rezultat prvog poluvremena. Na početku drugog poluvremena, u 47′, četverostruki strijelac za Borac sa brojem 9, Kemal Selman postiže svoj treći, a za Borac četvrti gol za 2:4. Čelik smanjuje na 3:4 u 55′ preko Edina Durmiša. Zatim Borac postiže dva gola zaredom u 58′ i 76′ za rezultat 3:6. Domaći smanjuju na 4:6 u 79′ preko Sameda Žune. Gosti postižu i sedmi gol u 81′ preko Selmana, za rezultat 4:7. Do kraja utakmice domaći su postigli još dva gola i to u 89′ preko Fahrudina Kuduza i 90+1′ iz jedanaesterca za konačnih 6:7 za Borac iz Jelaha i za veliko slavlje gostiju iz Jelaha.

Pehar kapitenu ekipe Borca uručio je predsjednik takmičarske komisije NSZDK, Benjamin Terzić.

Juniori Čelika su propustili da pobjedom u finalu Omladinskog Kupa ZDK krunišu veoma uspješnu sezonu.

Nakon što su proteklih dana osvojili prvo mjesto u doigravanju za prvaka Omladinske lige FBiH, grupa Centar. Naime, oni su pobjedili u dvije utakmice svoje vršnjake iz NK Ilijaš i plasirali se na završnicu Omladinske lige BiH, gdje će se četiri ekipe boriti za jedno mjesto koje vodi u Premijer ligu BiH za juniore (na završnici igraju pobjednici grupa Centar, Jug, Zapad i Sjever).

Inače, juniori Čelika su bili ubjedljivo prvi na tabeli nakon 34.kola u grupi „Centar 2“ sa 81 bod, gol razlika 139:19, bilans 26/3/1, a drugi je bio Romari iz Rijeke-Vitez sa 65 bodova.

Tekst i foto galerija: E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno