Nogomet

Juniori Čelika pregazili Velež, kadeti poraženi

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Juniori Čelika pregazili Velež, kadeti poraženi- 29. kolo Premijer omladinske lige BiH u nogometu. Omladinci Čelika (juniori i kadeti) u Zenici su odigrali utakmice 29.kola (četrnaesto kolo proljetnog dijela prvenstva) Premijer omladinske lige BiH protiv vršnjaka FK Velež iz Mostara. Juniori Čelika su visoko porazili Velež, dok su kadeti poraženi od svojih vršnjaka iz Veleža.

Rezultati:

JUNIORI: NK ČELIK – FK VELEŽ 7:0
KADETI: NK ČELIK – FK VELEŽ 1:3

Izvještaj Juniori

U utakmici 29. kola Premijer omladinske lige BiH u nogometu, sezona 2015/2016, danas u 17 sati (subota), igrali su juniori NK Čelik i njihovi vršnjaci iz FK Velež (Mostar).

Rezultat: Čelik –Velež 7:0 (2:0);

Strijelci za Juniore Čelika bili su: Kenan Heco (2x), Anel Lemeš, Nermin Duraković, Emir Mekić, Mahir Mehić i Amar Šišić.

Igralo se u Zenici, na Kamberovića polju, na terenu sa plastičnom podlogom. Utakmica je odigrana pred oko 50-ak gledalaca, po sunčanom vremenu (+30*C).

Juniori Čelika su odigrali odličnu utakmicu, a to govori i visoka pobjeda od 7:0. Tokom cijele utakmice puleni trenera Pavla Skočibušića su pokazali visok ritam igre, a postignuto je nekoliko evrogolova golova odličnim šutevima sa veće udaljenosti od gola. U svim elementima nogometne igr

U proteklih 29 odigranih kola juniori Čelika zabilježili su trinaest pobjeda, četiri remija i dvanaest poraza, 43 boda.

Kadeti Čelika danas su poraženi od svojih vršnjaka FK Velež iz Mostara sa 1:3. Strijelac gola za kadete Čelika bio je Kenan Bašić.
I ova utakmica se igrala u Zenici, na Kamberovića polju, na terenu sa plastičnom podlogom. Utakmica je odigrana pred oko 50-ak gledalaca, po sunčanom vremenu (+30*C).

Kadeti Čelika, nakon 29.kola, imaju šest pobjeda, jedanaest remija i dvanaest poraza, 29 bodova.

U narednom 30.kolu (zadnje kolo prvenstva) omladinci Čelika idu u goste ekipi Mladost Doboj Kakanj..
U kadetskoj konkurenciji Premijer nogometne lige poznat je novi prvak. To su kadeti FK Sarajeva, koji su danas pobjedili tuzlansku Slobodu sa 4:2.
Pehare i medalje kadetima Sarajeva uručio je rukovodilac odjela za takmičenje NS/FS BiH Džemal Čalija.

E. Imamović za Zenicablog



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno