Ostali sportovi

Juniori Aero-kluba Zenica najbolji na državnom prvenstvu, seniori drugi

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Vazduhoplovni/Zrakoplovni savez Bosne i Hercegovine je u saradnji sa Aero-klubom Zenica, na terenima Mostarskog blata bio uspješan organizator ovosezonskog, 65.Državnog prvenstva Bosne i Hercegovine u slobodno letećim modelima, kategorije F1H za juniore i F1A i F1B za juniore i seniore.

Ovi modeli su po klasifikacji Međunarodne federacije FAI i Sportskim pravilnikom bh. saveza namjenjeni za slobodan let, bez bilo kakve kotrole. Njega uslovljava potreba za što većim otvorenim i terenom bez prepreka, pa je tekmičenje održano na prostranom Mostarskom blatu. Učešće su uzeli modelari iz Sarajeva, Visokog i Zenice.

Juniori Aero-kluba Zenica su bili najbolji u juniorskoj konkurenciji. Titulom državnog prvaka u klasi F1H se okitio Bilal Ćisić. Drugi je Rejhan Ćosić, a treći je bio Haris Plačo, svi iz Zenice.

Najbolje plasirani junior u klasi F1A bio je Ahmed Zilić, dok je drugi bio Hamza Zilić.

Juniori iz Zenice su osvojili i prva ekipna mjesta u klasama F1A i F1H.

Državni prvak u kategoriji F1A (jedrilice) za 2021.godinu kod seniora je Edin Šahinović iz Visokog, dok je drugo mjesto zauzeo Elmin Kerkez također iz Visokog, a treće Ferid Zilić iz Zenice. Ekipa AK “Izet Kurtalić” iz Visokog je osvojila i ekipno prvo mjesto, ispred AK “Zenica”.

U klasi F1B, prvo mjesto i titulu državnog prvaka ponio je Malik Čabaravdić iz Visokog, dok je drugi bio Faruk Čabaradić, a treći Haris Jusufašić također iz Visokog.

U klasi F1B, Aero-klub „Izet Kurtalić“ iz Visokog je osvojio ekipno prvo mjesto, dok je ekipa Aero-kluba “Zenica” u sastavu Predrag Šarkinović i Milivoje Nedić bila druga.

Modelari i gosti su pohvalili dobru organizaciju, uz iskazano zadovoljstvo što su imali optimalne uslove i vremenske prilike za održavaje takmičenja.


Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno