Ostali sportovi

Judo klub Čelik: Zapaženi rezultati u Sarajevu i Banjoj Luci

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Judo klub Čelik: Zapaženi rezultati u Sarajevu i Banjoj Luci – U Banjoj Luci  06.10.2018. održan  je 12. međunarodni  judo turnir „Stevan Marković“, na kojem su pored ekipa iz Rusije,Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine nastupili i takmičari Judo kluba Čelik iz Zenice. Na ovom takmičenju u izuzetno  jakoj konkurenciji  je ostvaren maksimalni učinak. Naime, Judo klub „Čelik“ je nastupio sa četiri takmičara i svi takmičari su osvojili po jednu medalju. Osvojene su dvije srebrne i dvije bronzane medalje u uzrastu mlađih i starijih dječaka  i seniora.

Prošlog vikenda  u nedjelju 30.09.2018. u istom danu je održano državno prvenstvo BiH do 23 godine i 18. međunarodni turnir „BiH and Nippon“. Na ovom takmičenju su nastupili svi takmičari Judo kluba „Čelik“ gdje je u konkurenciji preko 500 takmičara osvojeno pet medalja, jedna zlatna, tri srebrne i jedna bronzana.

Na ovim takmičenjima naročito se istakao Zubejr Sakić, koji je u Sarajevu osvojio zlatnu medalju a u Banjoj Luci srebrnu medalju. Medalje je osvojio u kategorijama -46 kg i -50 kg uzrasta mlađih dječaka, koje su inače najbrojnije i najteže kategorije u tom uzrastu. Osim njega medalje su osvojili:

Tikveša Rania, srebrna medalja,

Karić Amaka, bronzana medalja,

Telalović Melika, srebrna medalja,

Tikveša Danijal, srebrna medalja,

Sakić Selman, bronzana medalja,

Selimović Harun, srebrna medalja,

Selimović Mirza, bronzana medalja.

Treneri  Kofrc Amir, Vrhovac  Sadikovska Dijana i Trako Neldin su zadovoljni nastupom svojih takmičara, te od njih, uz još mnogo truda i rada, očekuju još bolje rezultate.

Na takmičenju u Sarajevu  su prvi put nastupile i najmlađe takmičarke kluba, osvojivši čak tri medalje. Ovom prilikom pozivamo sve zaintersirane da nas posjete na treningu u Međunarodnoj školi na Bilimišću, ponedjeljkom, srijedom i petkom u terminu od 18:30 do 21:30 ili da nam se obrate na broj telefona : 061/371 434 . Naš rad možete također pratiti na našoj facebook grupi Judo klub „Čelik“ Zenica.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno