Zenica

JU Kantonalna bolnica Zenica: Zbog blokada Grada Zenica njemački partner odustao od projekta

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

JU Kantonalna bolnica Zenica: Zbog blokada Grada Zenica njemački partner odustao od projekta- Obavještavamo javnost da i pored izmijenjenih okolnosti, tj. da je JU Kantonalna bolnica Zenica, pravomoćnom presudom Kantonalnog suda, postala vlasnik zemljišta i objekata u krugu bolnice, privatni partner sa kojim smo 2019.godine potpisali Ugovor o JPP za realizaciju Projekta interventne kardiologije, ostaje kod odluke o sporazumnom raskidu ugovora.

Naime, zbog blokada Grada Zenica i nemogućnosti obezbjeđenja prava građenja, kako je bilo predviđeno ugovorom, probijeni su predviđeni rokovi i došlo je do promjene poslovne politike privatnog partnera i gubitka interesa za realizaciju projekta.

Obzirom na navedeno JU Kantonalna bolnica Zenica će u sljedecim danima i mjesecima intenzivirati aktivnosti na iznalaženju zamjenskog privatnog partnera, u skladu sa Zakonima i novim okolnostima, te nastojati obezbjediti što raniju realizaciju Projekta interventne kardiologije.

Ovaj projekat i dalje ostaje jedan od najprioritetnijih zdravstvenih projekata, čija će realizacija imati ogroman značaj za zdravlje svih stanovnika našeg kantona.

Saopćenje za javnost



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno