Zenica

JU Dom za stara lica Zenica obilježio Međunarodni dan starih osoba

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Javna ustanova “Dom za stara lica” Zenica, uz prisustvo gostiju i prijatelja,  obilježila je 1. oktobar – Međunarodni dan starih lica.

U sklopu svečanosti, štićenike te ustanove zabavljali su zenički muzičari, a direktor Kemal Efendić uručio je prihodan poklon i zahvalnicu zeničkom privredniku Fahrudinu Čančaru, koji im je pružao nesebičnu podršku u vremenu pandemije koronavirusa.

– Mi radimo na osnovu povjerenja koje srodnici imaju prema nama, jer oni svoje najmilije – roditelje, najbliže srodnike… daju nama, na osnovu povjerenja. Mi, želeći da ne uzlopotrijebimo ukazano nam povjerenje, pružamo i više od onoga što možemo kako bismo to povjerenje i opravdali – kazao je Efendić.

Ustanova, napominje, zapošljava 25 radnika, a cijena usluga na mjesečnom nivou je od 720 do 1.020 KM,a što zavisi od kategorije korisnika.

– Dokaz da uspjevamo u našoj misiji je i činjenica da imamo 78 korisnika, odnosno da su naši kapaciteti u potpunosti i popunjeni. Tako je tokom čitave godine – napominje Efendić.

Zadovoljan uslugama ove ustanove je i Hadžo Bjeloglavić, koji je rodom iz Gornje Zenice, koji se po penzionisanju vratio iz inostranstva.

– Radio sam 22 godine u Austriji. Ovdje mi je dobro, hrana je dobra i družimo se između sebe – ističe Bjeloglavić.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno