Info

Još nije poznato kada građani BiH mogu očekivati ukidanje viza za UAE

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Kontaktirali smo Ambasadu Ujedinjenih Arapskih Emirata koja iz Crne Gore nerezidentno pokriva Bosnu i Hercegovinu, kako bismo provjerili da li i kada građani BiH mogu očekivati ranije spominjano ukidanje viza za ovu zemlju.

Upit N1 o tome da li će u junu doći do ukidanja viza je proslijeđen Ujedinjenim Arapskim Emiratima prije nekoliko dana, no iz njihove Ambasade nam je potvrđeno da se na zvaničan odgovor još čeka, te da u Ambasadi UAE nisu upoznati sa zvaničnim datumom.

Podsjetimo, N1 je u aprilu došao do informacije da bi od juna 2023. godine moglo doći do ukidanja viza za put u Ujedinjene Arapske Emirate za državljane BiH.

Ovakav potez nagoviješten je i na nešto ranije održanom sastanku ministra vanjskih poslova BiH Elmedina Konakovića sa ministrom vanjskih poslova i međunarodne saradnje UAE šeikom Abdullahom Bin Zayedom Al Nahyanom.

Konaković je tom prilikom istaknuo da su razgovarali, postavili pitanja i dobili ohrabrujuće poruke o ukidanju viza za građane BiH koji putuju u UAE.

Izvor: N1



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno