Kultura

Još jedna zlatna i srebrena medalja za gradski hor Kasiopeja i grad Zenicu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U subotu 13.05.2023. godine, Gradski Hor „Kasiopeja“ i Vokalna grupa „Kasiopeja“ na čelu sa dirigenticom, prof. Aldinom Aganović su učestvovali na takmičenju horova: „ XXII Majske horske svečanosti Bijeljina 2023“.

Ovaj prestižni Međunarodni horski festival je okupio preko 50 horova, vokalnih grupa, etno muzičkih grupa iz Slovenije ,Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine.

Pored vokalne grupe iz Živinica, Gradski Hor „Kasiopeja” Zenica i Vokalna grupa Kasiopeja Zenica, bili su je jedini predstavnici iz Federacije BiH.

Ovo je za Udruženje Kasiopeja drugo učešće na međunarodnom takmičenju i drugo osvojeno ZLATO.

Naime, naš hor je u posjedu Zlatne medalje iz 2019 . godine i sada 2023.godine

Okitili smo se i SREBRENOM medaljom, u velikoj konkurenciji i sa veoma zahtjevnim programom Vokalna grupa „Kasiopeja“ je osvojila SREBRO.

Osvajanje medalje odnosno odbrana zlatne medalje je nešto čemu smo se nadali i što je na neki način bio zadatk ali donijeti svom Gradu dvije medalje je nešto što je vrhunski rezultat .

Ono što je posebno uljepšalo ovo priznanje je dodjela POVELJE našoj dirigentici prof Aldini Aganović.

Njen duh entuzijazam i vjera u nas je ono što nas motiviše. Njen talent, kvalitet, profesionalnost ,a posebno ljubav prema onom što radi je očito prepoznat od organizatora i vrhunskih stručnjaka iz ove oblasti među kojima je Doktor nauka prof Desanka Trakilović, doc. Dr Đenana Huseinagić i dr. Ovim putem čestitam svim učesnicima, našoj dirigentici ,članicama i članovima Udruženja, a našoj vjernoj publici poručujemo da će pjesme u našoj izvedbi i nagrada u našem posjedu biti još puno, rekla je za naš portal predsjednica Udruženja Branka Mehmedović.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno