Nogomet

Još jedna fudbalska liga se vraća na Sportklub

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

United Media, vodeća medijska kompanija u jugoistočnoj Evropi potpisala je sa Primeira liga višegodišnji ugovor o ekskluzivnim pravima za prenose utakmica ovog portugalskog fudbalskog prvenstva na kanalima Sport Kluba u Srbiji, Hrvatskoj, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji.

Gledaoci Sport Kuba će tako imati priliku tokom 34 sedmica u sezoni da svakog vikenda uživo pogledaju uvijek interesantne borbe vodećih portugalskih timova za titulu nacionalnog šampiona.

U pitanju je takmičenje u kojem je ponikao Kristijano Ronaldo, a u kome svake sezone borbu za prestižni trofej vode Porto, Benfika i Sporting uz uvijek stabilne i atraktivne Bragu, Vitoriju Gimaraeš, Boavištu i druge.

Primeira liga je jedno od najatraktivnijih fudbalskih takmičenja u Evropi iz kojeg su ekipe četiri puta osvajale titulu prvaka Evrope (Benfika i Porto po dva puta) i dvije Evropa lige (obje Porto). U novoj sezoni Srbija će imati četvoricu predstavnika – Marka Grujića u Portu, Mihaila Ristića člana Benfike, Mirka Topića fudbalera Familisaoa i Nikolu Bursaća iz Vizele. Hrvatska će imati pet igrača: Toni Borevković Gimaraeš, Petar Musa Benfika, Nino Galović Aruka, Renato Pantalon Rio Ave i Fabijan Buntić Vizela. Bosna i Slovenija će imati za sad po jednog predstavnika -Nermina Zolotića u Kasa Pia i Slovenaca Roberta Boženika u Boavišti.

„Veoma smo sretni što ćemo našim gledaocima omogućiti da od ove sedmice ponovo prate dešavanja u portugalskoj Primeira ligi. U pitanju je veoma kvalitetno takmičenje sa dobro poznatim rivalitetima Porta, Benfike i Sportinga. To je jedna od rijetkih liga na planeti koja ima čak šest velikih svjetskih derbija po sezoni. Siguran sam da ćemo iz sedmice u sedmicu moći da ponudimo mnogo uzbuđenja i kvalitetan fudbal iz zemlje koja tradicionalno gaji ogromnu strast prema fudbalu. Uživaćemo uz David Neresa, Orhan Kokču, Žoao Maria (Benfika), Diogo Kosta, Evanilsona, Pepea, opet Žoao Maria, Mehdi Taremina, Frana Navara (Porto), Markusa Edvardsa, Trinkaoa (Sporting), Al Musratia, Rikarda Hortu (Braga)“, istakao je Nemanja Simeunović, direktor Sport Kluba.

United Media je u posljednjih nekoliko mjeseci osigurala brojne ekskluzivne ugovore za nova takmičenja koja će se emitovati na Sport Klubu kao što su nove sezone Evrolige i Evrokupa, Endesa Liga, Rukometna Bundesliga.

O United Media

United Media je dio United Groupe i vodeća medijska kompanija u jugoistočnoj Evropi, koja posluje u osam zemalja. Sa 4.200 zaposlenih, United Media proizvodi više od 40.000 sati originalnog sadržaja svake godine koji vodeći međunarodni operateri distribuiraju na tržište od više od 40 miliona ljudi. Pored toga, kompanija u svom portfoliju ima 55 televizijskih stanica, od kojih sedam sa nacionalnom pokrivenošću i uspješan digitalni portfolio od 30 portala, kao i 6 novina i 5 radio stanica. Kompanija takođe nudi jedinstvenu uslugu oglašavanja sa prodajom reklamnih slotova i preciznim targetiranjem u skladu sa ciljnom grupom za odabrane kanale.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno