Nogomet

Još jedan poraz Rudara

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Još jedan poraz zeničkog Rudara. Druga liga FBiH – grupa Centar. Odigrano 8.kolo. Poraz zeničkog Rudara od Pobjede u Tešanjki. TOŠK i dalje na čelu tabele. Proteklog vikenda (03. i 04.10.2015.g.) odigrane su utakmice 8.kola u Drugoj nogometnoj ligi FBiH, grupa „Centar“, sezona 2015/2016. Ovu ligu čini 15 klubova. U ovom kolu domaći su zabilježili četiri pobjede, a tri susreta su završena neriješenim rezultatom. 

U derbiju kola igranog u Hadžićima između domaće, drugoplasirane ekipe Radnika i lidera TOŠK-a iz Tešnja nije bilo golova, te su Tešnjaci i dalje vodeći na tabeli. Zenički Rudar poražen je od Pobjede u Tešanjki. U komšijskom derbiju u Maglaju Natron je pobjedio zavidovićku Krivaju, a Žepče ostvarilo još jednu vrijednu domaću pobjedu nad Famosom iz Hrasnice. Usora je osvojila veliki bod na gostovanju u Ilijašu, kao i Mladost kod Bosna Seme u Sarajevu. Nakon 8.kola lider na tabeli i dalje je ekipa TOŠK-a sa 18 bodova. Drugi na tabeli je Radnik sa 17, a treća Bosna Sema sa 13 bodova. Četvrti, peti i šesti su Borac iz Jelaha, Famos i Žepče sa 12 bodova. 

Predzadnja na tabeli je Krivaja sa 5 bodova, a zadnji zenički Rudar sa dva boda (Rudar je odigrao utakmicu manje, nap.aut.).  Zenički Rudar u narednom kolu je domaćin imenjaku iz Breze.

Donosimo rezultate 8.kola (03./04.10.2015.):
Tešanjka: Pobjeda – Rudar Zenica 2:1
Žepče: Žepče – Famos 1:0
Maglaj: Natron – Krivaja 2:0
Hadžići: Radnik – TOŠK 0:0
Ilijaš: Ilijaš – Usora 1.1
Breza: Rudar – Borac Jelah 2:1
Sarajevo: Bosna Sema – Mladost 2:2
U 8.kolu slobodna je bila ekipa Azota, jer je ekipa Drine, prvak Bosansko – podrinjskog kantona, odustala je od takmičenja, pa je liga i ove godine „krnja” i broji 15 klubova.

Parovi 9.kola (11.10.2015.god.u 15 sati):
Zenica: Rudar – Rudar Breza
Tešanj: TOŠK – Pobjeda
Jelah: Borac – Žepče
Zavidovići: Krivaja – Ilijaš
Usora: Usora – Azot
Župča: Mladost – Radnik
Hrasnica: Famos – Natron
(Slobodna je ekipa Bosna Sema)

E.Imamović za Zenicablog



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno