Muftić sa predsjednikom stranke Fahrudinom Radončićem FOTO: FACEBOOK

Početkom jula iste godine za direktoricu ZZO ZDK je imenovana Mirzeta Subašić, kadar SBB-a, koja je odmah po imenovanju poništila konkurs koji je raspisao njen prethodnik, te produžila ugovor na određeno vrijeme Safeti Muftić.

Iako je postojala potreba za popunom tog radnog mjesta ugovorom na neodređeno vrijeme, ona je sa Safetom Softić u narednom periodu sklopila još 11 ugovora na određeno vrijeme, čime je ona premašila trogodišnji angažman po ugovorima na određeno vrijeme te stekla pravo zaposlenja na neodređeno vrijeme na mjestu rukovodioca Poslovnice ZZO ZDK u Varešu.

Presuda je prvostepena i nepravomoćna i na nju je dozvoljena žalba Kantonalnom sudu Zeničko-dobojskog kantona.

Podsjetimo, Kantonalni sud u Zenici nedavno je izrekao drugostepenu presudu u predmetu protiv Senaida Begića, zastupnika SDP-a u Zastupničkom domu Federalnog parlamenta i bivšeg direktora Zavoda zdravstvenog osiguranja ZDK, i drugih, kojom je Begić osuđen na dvije i po godine zatvora zbog zloupotreba dok je bio na čelu Zavoda.

Nakon što mu je izrečena pravomoćna presuda, Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine (CIKBiH) donijela je odluku kojom mu je oduzet mandat U Parlamentu Federacije BiH.