Nogomet

Jonjić: Za rođendan kluba imat ćemo odblokiran račun, narednu sezonu idemo u borbu za vrh tabele

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nogometaši Čelika sinoć su pred više od 9.000 navijača na Bilinom polju u uzvratnoj utakmici doigravanja za ulazak u 1.ligu FBiH pobijedili ekipu Klisa rezultatom 3:0, te su izborili plasman u viši rang. Zeničane sada očekuje još jedna prepreka do povratka u Premijer ligu, a to je mnogima bilo nezamislivo kada je ovaj klub svojevoljno istupio u najniži rang u našem nogometu, kako bi vratili dugove i stabilizirali klub u svakom segmentu.

Nakon neprespavane noći za mnoge ljubitelje crno-crvene boje razgovarali smo sa članom Upravnog odbora Robertom Jonjićem, koji je za SportSport.ba govorio o plasmanu u viši rang, očekivanjima od naredne sezone, planovima, deblokadi računa, pojačanjima u klubu…

Roberte prije svega čestitke za sjajnu sezonu i izboreni ulazak u 1.ligu FBiH?

„Hvala na čestitkama od vas koji ste bili uz nas cijelo vrijeme, kao i ostali mediji, te je ovaj uspjeh došao zajedničkom sinergijom, ali najviše zahvaljujući predanim radom cijelog osoblja u klubu do stručnog štaba i igrača. Naravno naša najveća snaga su naši navijači što su i sinoć pokazali da su najbolji u državi i da je Čelik simbol Zenice koji se diže kao feniks i sigurno korača ka visinama“.

Da li je možda rano za prognoze kada je u pitanju naredna sezone i ambicije kluba?

„Nama je deblokada računa prioritet, evo danas i sutra ćemo izvršiti zadnje uplate prema povjeriocima, te ćemo nakon potvrda iz banaka nakon 18 godina dočekati i da imamo odblokiran glavni račun. Sa odblokiranim računom to će siguran sam biti druga priča kada je u pitanju naše poslovanje. Ono što vam mogu kazati da Čelik naredne sezone neće biti prolazna stanica u 1.ligi FBiH, bez obzira koliko je teška ta liga. Cilj nam je boriti se za vrh, odnosno biti u konkurenciji za najviše pozicije do polusezone, a ako se poklope neke stvari što da ne i napasti prvo mjesto ako se ukaže prilika. Mi smo Čelik i u svakoj utakmici idemo na pobjedu“

Realno može li Čelik napasti Premijer ligu već naredne sezone ili je izvjesnije da to bude sezonu poslije?

„Nama do kraja mandata, mislim na ovaj Upravni odbor prioritet je da stabilizujemo klub, odblokiramo račun, vratimo dugove prema Upravi za indirektno oporezivanje, te onima koji nisu tužili klub, a prema njima se imaju određena dugovanja. Nama mandat traje do septembra 2024. Godine i nadam se da ćemo do tog datuma riješiti sva dugovanja. Kada je u pitanju Premijer liga, iskreno mislim da je ulazak u najviši rang izvjestan za sezonu 2024/25, ali to ne znači da se sljedeće sezone predajemo“.

Nakon što se odblokira račun, očekujete i veći broj sponzora, ali i konkretniju pomoć od Zeničko-dobojskog kantona?

„Siguran sam da ćemo imati veći broj sponzora, jer mnogi će sigurno biti zainteresovani da sarađuju s nama. Naravno prioritet je da produžimo ugovore sa postojećim sponzorima, te da privučemo nove, koji će podržati ovu lijepu priču iz Zenice o kojoj će sigurno pričati, ali i pisati godinama. Od 1.augusta otvaramo novi i veći Fan shop od kojeg očekujemo mnogo u narednom periodu. Kada je u pitanju Zeničko-dobojski kanton, očekujemo da se podrška konkretizuje, imali smo sa sastanak s Premijerkom, ona razumije i zna šta predstavlja naš klub kako u Zenici tako i šire, tako da se nadamo da ćemo u narednom periodu imati značajnu pomoć i od Ze-do kantona, kako bi svi zajedno vratili klub tamo gdje mu je i mjesto“.

Hoće li biti kakvih promjena u Upravnom odboru, omladinskom pogonu, hoće li klub angažovati sportskog direktora?

„Kada je u pitanju pozicija sportskog direktora tu nećemo pod svaku cijenu imenovati nekoga da bi samo ispunili tu funkciju. Radije ćemo sačekati još pola godine ili godinu, kako bi na to mjesto sjela prava osoba, koja će se u svakom smislu uklopiti u tu poziciju i kako bi klub još više napredovao. Upravni odbor se vjerovatno neće mijenjati, zahvaljujemo našim volonterima, te drugim ljudima koji nam pomažu, sugerišu, svi su oni dio ove naše priče. Omladinski pogon će doživjeti određene promjene, razmišljamo o angažovanju još jednog trenera, a bit će određenih korekcija kada su u pitanju treneri koji vode određene selekcije kluba“.

Da li je šef stručnog štaba već najavljivao da mu za narednu sezonu trebaju pojačanja?

„Mi imamo puno povjerenje u naš stručni štab i razgovarali smo sa našim šefom Duvnjakom, te su nam potrebna pojačanja u svim linijama. Prioritet je da se zadrži kostur ekipe, te da dovedemo pojačanja u svim linijama, znači četiri nova igrača koja bi dodatno pojačala ovu ekipu, te sa kojim bi bili konkurenti za sami vrh. Znamo da je mnogim igračima želja da igraju za Čelik, ali pažljivo ćemo birati pojačanja, a naravno tu imamo i naše omladince koji su pokazali da se na njih može ozbiljno računati, tako da ćemo u tom smjeru raditi u narednom periodu“

Kako ste vi došli u klub vratili ste obilježavanje rođendana kluba i ljestvicu podigli veoma visoko. Šta klub planira ove godine?

„Nakon što su nam dva kluba iz Hrvatske skoro u zadnji čas otkazala dolazak, na kraju smo zaključili da nećemo praviti prijateljsku utakmicu jer ne vidimo trenutno ekipu koja bi mogla doći iz regiona, ali i BiH, te uveličati naš rođendan budući na velike obaveze koje imaju klubovi koji su nam bili interesantni. Najveći poklon za rođendan našim navijačima će biti to što će imati odblokiran račun nakon 18 godina, a rođendan ćemo proslaviti uz jedan koncert, što ćemo svakako najaviti kada za to dođe vrijeme“, kazao je za SportSport.ba Robert Jonjić član Upravnog odbora NK Čelik.

Zeničani su posljednjih godina pokazali koliko su privrženi klubu i kada je ispao u najniži rang takmičenja. Pune tribine na utakmicama protiv Veleža, Sarajeva, Radnika, Klisa pokazuju kakvu navijačku bazu i ljubav imaju u Zenici. Sigurno da nas naredne sezone očekuje nikad zanimljivija sezona u 1.ligi FBiH, gdje će nastupati dva velikana bh. nogometa Sloboda i zenički Čelik.

Autor: D.Kurbegović/sportsport.ba

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno