Nogomet

Jonjić: U slučaju da Grad nastavi sa kršenjem sporazuma nisu isključeni novi protesti

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nogometaši Čelika odigrali su ove sedmice utakmicu 2. kola Kupa Federacije BiH. Protivnik timu sa Bilinog polja je bila ekipa NK GOŠK Gabela, a Čelik je ostvario ubjedljivu pobjedu od 4:2, što je omogućilo timu sa Bilinog polja plasman u 1/16 finala Kupa BiH.

Zenički klub i dalje vodi bitku zbog nepoštivanja Sporazuma o međusobnoj saradnji od strane Gradske uprave i gradonačelnika Fuada Kasumovića, pa je tim sa Bilinog polja podnio tužbu protiv Grada Zenica na Općinskom sudu u Zenici.

Nažalost, Gradska uprava do danas nije izvršila niti jednu uplatu prema NK Čelik Zenica na ime sporazumnih obaveza, te je tako oštetila zenički klub za cifru koja sada iznosi preko 400 hiljada KM.

Povodom pomenute uktamice i problema sa kojima se zenički klub i dalje suočava, na radiju Zenit je gostovao Robert Jonjić, član UO NK Čelik.

Kako je kazao Jonjić, mogući su i protesti kluba, navijača i građana ukoliko se i dalje nastavi nekorektan odnos Gradske uprave prema ovom klubu.

Sa Jonjićem smo razgovarali i o problemima vezanim za održavanje travnjaka na Bilinom polju, te igranju FK Sarajevo na istom stadionu, obzirom da se travnjak na stadionu Koševo i dalje renovira.

U nastavku poslušajte kompletan razgovor na RADIO ZENIT.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno