Ljudi

Jonjić: Sport u Zenici je na veoma niskim granama zbog Gradske uprave

Podijeli ovu vijest:

Nogometaši Čelika sinoć su na Bilinom polju u Zenici odigrali utakmicu 5. kola Druge lige Federacije BiH – Centar sa ekipom FK Borac iz Jelaha.

Ekipe su remizirale 1:1, pa je tako na tablici Čelik i dalje na drugom mjestu sa 10 bodova.

Ova utakmica je bila jedna od tema sa današnjim gostom u studiju radija ZENIT. Ugostili smo Roberta Jonjića, člana UO NK Čelik.

Ove sedmice su izvučeni i parovi Kupa Federacije BiH, a NK Čelik će u prvom kolu odigrati utakmicu protiv ekipe Napredak Marići iz Druge lige FBiH – Sjever. Ova utakmica se igra u srijedu u Zenici.

Krajem prošlog mjeseca, na adresu NK Čelik Zenica, Grada Zenica i N/FSBiH stigao je dopis kompanije Alba Zenica d.o.o. Zenica u kojem se navodi da zbog nepotpisivanja ugovora s Gradskom upravom kompanija Alba Zenica prestaje održavati travnjak stadiona Bilino polje, iako su, kako navode, dobili informaciju iz Gradske uprave da je njihova ponuda prihvaćena, a potom i da se mora raspisati javni poziv, što je i urađeno ove sedmice. U dopisu Alba Zenica d.o.o. Zenica navodi i da na ime ovogodišnjeg održavanja travnjaka Bilino polje do sada nije naplatila niti 1 KM od Grada Zenica.

Osim ovog problema, u razgovoru sa Robertom Jonjićem dotakli smo se i pitanja suđenja po tužbi NK Čelika prema Gradskoj upravi.

Jonjić je istakao kako dugovanja Gradske uprave prema klubu sa današnjim danom iznose ukupno 405.000 KM.

Također, Jonjić kaže kako bi se uplatom pomenutog dugovanja Čelik znatno približio deblokadi računa i time uspio do kraja godine ili početka naredne sezone da neometano posluje.

O svim ovim temama te planovima za naredni period, kada je u pitanju NK Čelik, poslušajte razgovor sa sagovornikom na linku RADIO ZENIT ili u nastavku

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno