Biznis

JobFAIR je sajam zapošljavanja za studente i diplomce tehničko-tehnoloških fakulteta i ekonomije

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

JobFAIR ’21 – Iskoristi svoju šansu! Želiš se upoznati sa tržištem rada i stupiti u kontakt sa uspješnim kompanijama iz BiH? Posjeti JobFAIR ‘21 i iskoristi svoju šansu!

JobFAIR je sajam zapošljavanja za studente i diplomce tehničko-tehnoloških fakulteta i ekonomije.

Nakon osvrta na prošlu godinu i praćenja epidemiološke situacije u Bosni i Hercegovini, udruženje studenata elektrotehnike EESTEC LC Sarajevo odlučilo je ovogodišnji Sajam zapošljavanja, “JobFAIR ’21 – Iskoristi svoju šansu!”, održati online 1. i 2. novembra

Glavni cilj JobFAIR-a je pružanje prilike studentima i diplomcima tehničko-tehnoloških fakulteta i ekonomije da se uvežu sa predstavnicima kompanija u Bosni i Hercegovini. Održavanje Sajma, trinaesti put, dokaz je kvaliteta koji je prepoznat od sve većeg broja studenata i diplomaca, ali i vodećih kompanija u našoj domovini. 

Tokom dva dana posjetioci Sajma će imati priliku kroz neformalni razgovor s predstavnicima kompanija saznati koje kompetencije vode do stalnog zaposlenja, ali i kako doći do prakse ili posla u nekoj od kompanija učesnica Sajma. Predstavnici kompanija učesnica Sajma će imati priliku da se upoznaju sa mladima koji predstavljaju potencijalne zaposlenike u njihovoj kompaniji.

Osim mnogobrojnih edukativnih sadržaja, JobFAIR pruža učesnicima priliku ostavljanja biografija tokom cijele godine u JobFAIR CV bazu, kojoj kompanije učesnice Sajma imaju pristup tokom cijele godine. JobFAIR CV baza je najveća baza studentskih biografija u Bosni i Hercegovini.

I ove godine će se održati popratne aktivnosti, kroz koje će studenti i diplomci imati priliku da unaprijede svoje vještine i izdvoje se od ostalih kandidata. Već u mjesecu oktobru bit će održan “JobFAIR ‘21 – Edukativni program”, koji obuhvata webinare, podcaste, EESTEChat te radionicu poslovne komunikacije. U popratne aktivnosti koje će se održati uživo spadaju EESTEChat, na kojem će se voditi razgovor na temu “BiH: Ostati ili otići?” i radionica poslovne komunikacije. 

Radionica poslovne komunikacije je radionica koja pruža priliku studentima i diplomcima da poboljšaju svoje komunikacijske vještine. S obzirom na to da većina nije imala prethodnog poslovnog iskustva, ovaj tip komunikacije predstavlja izazov za one koji tek koračaju poslovnim stazama.

Posjetioci će također imati priliku prisustvovati radionicama Career Speed Dating (CSD) i Open Space Technology (OST) koje će se održati uživo.

  Career Speed Dating je radionica koja simulira razgovor za posao u trajanju od samo 5 minuta. CSD omogućava studentima da se prvi put okušaju u razgovoru  za posao sa predstavnicima željenih kompanija te se uz svoje vještine izdvoje od ostalih. Učesnici će imat priliku da se suoče sa svojim strahom od razgovora za posao i lakše ga prevaziđu. Na kraju razgovora, svi učesnici će dobiti povratne informacije od predstavnika kompanije i saznati čemu trebaju poraditi kako bi se spremili za buduće razgovore za posao.

Open Space Technology je inovativni tip interaktivne radionice gdje učesnici imaju slobodu da se priključe rješavanju bilo kojeg problema koji se predstavlja i imaju mogućnost mijenjanja svog angažmana na nekoj temi tokom same radionice na osnovu svojih interesa. Predstavnici kompanija tokom radionice predstavljaju probleme sa kojima se suočavaju i zajedno sa učesnicima rade na pronalasku inovativnih ideja za iste. Cilj radionice je da pruži priliku studentima da iskuse grupne dinamikame i timski rad koji vlada u poslovnom svijetu i da ih podstakne da pokažu svoju inovativnost i kreativnost.

Tokom trajanja Sajma će se održati interaktivna CV/LinkedIn radionica za studente i diplomce, kao i panel diskusija između kompanija na temu “Moderno radno okruženje”. Obje aktivnosti će se održati online.

Vrijeme održavanja radionica, način prijave, kao i sam koncept online Sajma bit će objavljeni na zvaničnoj web stranici projekta, www.jobfair.ba. Za sve ostale informacije pratite profile “JobFAIR ‘21 – Iskoristi svoju šansu!” na društvenim mrežama Facebook, Instagram, LinkedIn i Youtube kanalu.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno