Naše

Jesmo li toliko nisko pali da se nama tako lako manipuliše?

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:
Jesmo li toliko nisko pali da se nama tako lako manipuliše? – Čitam jučerašnji članak, i otvori mi se potreba da nešto napišem. Očigledno se po pisanju vidi da i nisam sklon istom, ali mi se nešto zatražilo, dozlogrdilo, šta li. Nego, shvatio sam da nemaju baš mnogo mjesta da građani prodiskutuju o svemu ( a da to nije “cenzurisano”) pa bi ovaj članak možda mogao biti to mjesto, možda nisam upravu za ovo što sam napisao, ali ne mogu da osjetim šta sugrađani misle.
Naslov, hmm, PITANJA ?!
Čitam Vaš posljednji članak pod naslovom “Zenički ViK štedi vodu, ali rasipa novac: donirano 15.000 KM Zavodu kojeg vodi gradonačelnikova supruga”, i nešto razmišljam, da li se nešto takvo dešavalo bivšem gradonačelniku (načelniku) koji je tu bio 12 godina, a ne 6 mjeseci ? Na stranu sve, imao je loših odluka, ali nije imao sličnih afera kao sadašnji gradonačelnik.
Elem, kucam u pretragu pojam “Kasumović” jer pretpostavljam da su vijesti vezane za novog gradonačelnika tim pojmom tagirane, kad ono ispadaju mi vijesti vezane za neke sastanke, pa svađe sa upravom NK Čelik, pa prepirka sa majkama Zenice, prepirka sa SDA, prepirka sa kladionicama, vijesti o prodaji zemljišta koje se ne može prodati, pa o samostalnom proglašenju budžeta, o napadu na novinare, o grijanju koje će biti riješeno do kraja 2. mjeseca, o poslovnoj zoni na zemljištu supruge gospodina Kasumovića, o svađi sa KBZ,  o zapošljavanju osoba u odjel za odnose sa javnošću, pa onda nailazim na članak pod naslovom ( 02/2017) “Hoće li Fuad Kasumović ostati poznat po djelima ili ipak samo po lijepim riječima ?” i tu stajem sa pretragom. Da li će ?
Više nema ni lijepih riječi od našeg gradonačelnika, sve više spominje gašenje Čelika (doduše, kako u gradu kruže priče, njih par ga želi ugasiti ), sve više spominje padanje presude vezane za kladionice, sve više spominje i pse, kako ih ne može riješiti…itd. Onda nam u svemu tome izlete neki futuristički renderi nove “Gradske kafane” i raja se nafura kao i za fontane, al haj što je ukradeno, nego je realno i bezveze, a i ne postoji neka šansa da će se to uskoro uraditi. Elem, ovo spominjem zbog toga što raja pada na priče o novim gradnjama, novom trgu, fontanama itd. Pa me zanima, da li smo toliko nisko pali da su nam samo potrebne lijepe riječi da bi se bolje osjećali ?
Zbog čega smo toliko podložni manipulacijama ?  Zbog čega se manipulira sa nama ? Da li su neki mini lični interesi bitniji od interesa 106.000 građana Zenice ?
Ako objavite članak (a vjerujem da hoćete, jer ste pokazali da niste podoban medij, kao neki, većina u gradu) vjerovatno će se na komentare nasaditi iste osobe koje pljuju po svetinji grada, koji pljuju po svakom drugačijem mišljenju, koji na svakom koraku hvale i “vade” našeg trenutnog gradonačelnika, a evo i njih pitam, zbog čega sve to ? Zbog čega ne otvorimo oči na ovu manipulaciju, da li ne želimo znati kako ovo ide u pogrešnom pravcu ? Da li nam je toliko loše da i u najmanjem vidimo dobro ?
Ovo sve pitam kao građanin Zenice moje sugrađane, da li postajemo kasaba ?
Možda na ovaj članak, kao i na sve koji se ne podudaraju sa mišljenjem gradonačelnika, od istog dobijemo odgovor, onako, ratobornički da je plaćen od kladionica, ili da nemam argumente, ne znam šta, ali ne bi volio. Volio bi da građani malo produskutuju o svemu ovome, onako otvoreno, bez lažnih profila ?!
Čitalac Armin A.


Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno