Info

Jedinstvena prilika za profesor(ice) fizike ili srodnih nauka – posjetite vodeći svjetski laboratorij i postanite CERN ambasador

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Vi ste profesor(ica) fizike ili srodnih nauka u jednoj od srednjih škola u Bosni i Hercegovini? Želite posjetiti vodeći svjetski laboratorij, te saznati više o modernim istraživanjima? Jedva čekate da prenesete utiske svojim učenicima?

Evropska organizacija za nuklearna istraživanja (CERN) i Asocijacija za napredak nauke i tehnologije (ANNT) Vas pozivaju na prvi bosanskohercegovački program za profesore koji će se održati od 4. do 8. februara 2020. godine na CERN-u. Program uključuje naučna predavanja na našem jeziku, posjete eksperimentima na CERN-u, izložbe, te praktične radionice koji imaju za cilj upoznati učesnike s trenutnim istraživanjima u fizici čestica. Detaljan program možete pogledati na https://indico.cern.ch/event/840248/timetable/.

Po povratku u Bosnu i Hercegovinu, Vi ste ambasador CERN-a, koji će usvojeno znanje prenijeti na buduću generaciju fizičara, inženjera, IT stručnjaka, itd.

Program je potpuno besplatan za sve učesnike. CERN pruža svu naučnu, administrativnu i tehničku podršku kao i parcijalnu novčanu podršku za ostale troškove. ANNT organizuje prevoz autobusom iz Sarajeva do Ženeve i nazad, te smještaj u CERN-ovom hostelu i prehranu u CERN-ovom restoranu.

Prijave poslati najkasnije do 2. decembra tekuće godine preko web stranice https://indico.cern.ch/e/BATP20. Komisija za selekciju učesnika će posebno obratiti pažnju na Vaše motivaciono pismo.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno