Biznis

Jedinstven sistem naplate cestarine: Na pomolu saradnja Autocesta FBiH i HAC-a Pristigla pošta

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Sistem elektronske naplate na autocesti u Federaciji BiH i hrvatskim autocestama trebalo bi da bude uvezan, tako da vozači u obje države mogu koristiti jedinstveni tag uređaj.

Predstavnici Autocesta FBiH i Hrvatskih autocesta (HAC) početkom ove sedmice u Zagrebu su imali sastanak na tu temu gdje je predložena saradnja između ova dva preduzeća koja će omogućiti korištenje jednog, jedinstvenog TAG uređaja kako na području Bosne i Hercegovine, odnosno Federacije BiH, tako i na području Republike Hrvatske.

Obje strane su izrazile veliku spremnost na saradnju u cilju uvezivanja elektronske naplate cestarine i olakšavanja korisnicima putovanja kako na autocesti u BiH tako i obrnuto.

Već su predstavljene neka idejna rješenja, te se sredinom narednog mjesca očekuju novi sastanci na kojem bi se trebao potpisati sporazum koji će definirati buduću zajedničku saradnju.

Podsjećamo, JP Autoceste FBiH intenzivno radi na realizaciji uvezivanje elektronske naplate cestarine u BiH sa Autoputevima RS. Uz podršku međunarodnih finansijskih institucija, trenutno se radi na izradi idejnih tehničkih prijedloga koje će u narednom peridu biti prezentirati našim korisnicima i olakšati im kretanja unutar BiH korištenjem elektronske naplate cestarine.

Press JP Autoceste FBiHStrogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno