Zenica

Jedan član – jedan glas! Reprogram!

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Jedan član – jedan glas! Reprogram! Konačno je došao i taj dan da se održi redovna sjednica Skupštine NK Čelik Zenica po principu „jedan član – jedan glas“. Uprkos okolnostima u kojima se klub nalazi u posljednje vrijeme mora se istaći da je 27. juni 2017. godine jedan od onih istorijskih dana pošto su prvi put od završetka rata organi kluba demokratski birani od svog članstva kluba, što je i g. Memišević, koji je tek izabran za predsjednika Upravnog odbora kao jedina ponuđena opcija, naveo u svom izlaganju. Međutim, jasno je i to da klub nije imao više kandidatura za Upravni odbor, jer Grad Zenica i Gradsko vijeće nisu do sada ispunili obećanje za reprogram. Ostaje žal za tim da članovi kluba nisu imali više opcija za glasanje zbog politiziranja, ali je najbitnije da se riješi pitanje reprograma zarad opstanka kluba i očuvanja bogate tradicije!

Nakon usvajanja bilo je lijepo vidjeti da se klub otvorio za svoje navijače i simpatizere te im omogućio da postanu njegovi članovi, a jučerašnji dan je jedno novo iskustvo za našu Zenicu, ali i sve klubove u Bosni i Hercegovini! Članovi kluba su juče demonstrirali svoje pravo glasa, te demokratski izabrali organe kluba odnosno Upravni, Nadzorni i Tehnički odbor kojima ovom prilikom čestitamo na izboru. Nadamo se da će biti uspješni u svim segmentima rada i da će klub napredovati te im želimo sreću da uspiju ostvariti ciljeve u interesu NK Čelik Zenica. Prema tome, već jutros smo saznali da je klub dobio novog šefa stručnog štaba g. Kemala Hafizovića, kojeg svi poštujemo i kojem želimo sreću u njegovom radu, ali se ovom prilikom sa navijačke strane duboko zahvaljujemo g. Borisu Paviću na svim sportskim podvizima u najtežim trenucima. Poštujemo svaku pobjedu i svaki izboren bod sa kapacitiranim ekipama u bezizlaznim situacijama za klub i nadamo se da će jednog dana g. Pavić doživjeti da vodi NK Čelik s klupe gdje mu je bilo mjesto, te da će se tad Čelik boriti za trofeje i igrati evropske utakmice.

Inače, jučerašnja sjednica je bila organizovana u toku 48 sati zbog okolnosti vezanih za reprogram duga prema Poreznoj upravi FBiH. S obzirom na sva dešavanja oko kluba, možemo biti zadovoljni kako je sjednica protekla. Takođe, ovom prilikom se želimo iskreno zahvaliti g. Damiru Bradarcu što je prihvatio ispred radnog predsjedništva voditi sjednicu Skupštine, jer je imao veoma malo vremena za pripremu, a zadatak je prihvatio uprkos privatnim problemima. Ovo je već drugi put da ovaj gospodin i veteran NK Čelik učestvuje u veoma bitnim momentima za klub što smo svakako morali izdvojiti. Sigurno je bilo određenih propusta na Skupštini uzrokovanih nedostatkom vremena, ali svi ciljevi su ispunjeni u interesu kluba.

Određene tačke su ostavljene za sljedeću sjednicu pošto je ova bila izbornog karaktera u ograničavajućim okolnostima, ali pozivamo klub i novoizabrane klupske organe da putem zvanične stranice objave finansijski izvještaj za proteklu polusezonu kako bi članovi kluba imali transparentan uvid u poslovanje kluba. Inače, svi imamo neke nedoumice i nadamo se da će nam uskoro svi detalji poslovanja biti predočeni. Isto tako, vjerujemo da će već u bliskoj budućnosti u nekim normalnijim uslovima dan sjednice Skupštine biti svečani dan za klub i grad. Međutim, sada je najvažnije da je NK Čelik Zenica dobio svoje organe, koji će valjda ovaj put biti legitimni za gradonačelnika g. Kasumovića, pa tako i za Gradsko vijeće.

Ne postoji više nijedan izgovor da ne ispune svoja obećanja za rješavanje pitanja reprograma duga prema Poreznoj upravi FBiH! Rok za žalbu prema navedenoj instituciji je skoro istekao i neophodno je učiniti sve u interesu kluba kako bi NK Čelik Zenica sačuvao svoju tradiciju i dobio priliku da gradi ljepšu budućnost. Takođe, veoma je bitno da sutra na sjednici Gradskog vijeća budu ispunjena obećanja (LINK) i donesene konkretne odluke koje je obuhvatila Radna grupa Inicijativnog odbora u svom izvještaju. (LINK) Klub više nema vremena niti prostora za bilo kakvu grešku ili politiziranje!

Na kraju svega, danas su mediji informisali javnost da je ozvaničen naziv famoznog kluba KF Zenica, kojeg smo već spominjali ranije i nadamo se da političari neće krenuti sa kvazi prijedlozima da se ide nekim drugim putem osim onog za rješavanje reprograma. Sjetimo se nekadašnjeg vještačkog kluba Đerzelez Zenice i tog debakla, ali naglasimo da i sa opcijom fuzije tog kluba sa NK Čelik Zenica bi naš klub izgubio svoj pravno – sportski kontinuitet odnosno tradiciju, a država bi bila prevarena. Takve „finte“ smo na početku borbe razotkrili (LINK), te se nadamo da sutra nećemo slušati nova politiziranja već da će sve odluke u Gradskom vijeću biti u interesu NK Čelik Zenica, a da će građani Zenice, Robijaši i Čelikovci imati razlog da se raduju! Ispunite svoja obećanja!

Čelik zauvijek!



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno