Biznis

Javni poziv za projekte i mikrobiznise Omladinske banke Zenica

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Javni poziv za projekte i mikrobiznise Omladinske banke Zenica – Omladinska banka Zenica poziva mlade da pišu projekte i mikrobiznise od 13.04. do 30.04.2020. godine do 14 sati. 

Ako imaš od 17 do 35 godina, dobru ideju i želiš da pokreneš i realizuješ projekte od društvenog značaja, Omladinska banka će te podržati u iznosu od 500 KM do 1.500 KM. Detaljni kriteriji za dodjelu i šta to Omladinska banka podržava pogledaj na Pozivu za projekte mladih 2020

Ukupan fond I poziva za projekte mladih Zenice iznosi 15.000 KM.

Za mlade poduzetnike i poduzetnice od 18 do 35 godina, Omladinska banka je obezbijedila i podršku za registraciju obrta ili komercijalnog poljoprivrednog gazdinstva u iznosu od 500 KM do 2.000 KM. Detaljni kriteriji za dodjelu i šta to Omladinska banka podržava pogledaj na Pozivu za poduzetnike i poduzetnice 2020.

Ukupan fond I poziva za mikrobiznise iz Zenice je 4.000 KM.

Za sve dodatne informacije o pozivu, načinu apliciranje i aktivnostima, zapratite Omladinsku banku Zenica na službenoj  Facebook stranici.

Program Omladinskih banaka u BiH trenutno postoji u 43 grada/opština među kojima se nalazi i Grad Zenica. Omladinska banka Zenica osnovana je u januaru 2020. godine potpisivanjem Memoranduma o saradnji između Grada Zenice i Fondacije Mozaik. Memorandum o saradnji je potpisan na period 2020.-2023. godine kojim se uspostavlja Omladinska banka Zenica.

Omladinska banka (Program Omladinskih banaka) je visoko participativni i transparentan program za osnaživanje mladih u Bosni i Hercegovini. Među 27 zemalja u kojima je program, naša omladinska banka premašuje sve rezultate – broj podržanih projekata, mobilnih lokalnih partnera i lokalnih resursa. Program Omladinskih banaka je dobio lokalna i međunarodna priznanja, uključujući Innovation Award od Microsofta za programe omladine u regionu. Preko Omladinskih banaka mlade žene i muškarci dobijaju grantove za projekte u zajednici, terenu i on-line podršku od strane timova Mozaika i mladih vršnjaka, obuke, podrške u razvoju projekata, prilike za stipendiranje i još mnogo toga. Program Omladinskih banaka u BiH trenutno postoji u 43 grada/opština među kojima se nalazi i Grad Zenica.

Pročitaj i informiši se o tome kada je osnovana Omladinska banka Zenica, koliko projekata je do sada podržano i ko su članovi i članice Odbora koji upravljaju bankom – https://www.lonac.pro/omladinska-banka-zenica-2020



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno