Ostali sportovi

Javni poziv za dostavljanje prijava za dodjelu sredstava – Tekući transfer za sport

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Javni poziv za dostavljanje prijava za dodjelu sredstava – Tekući transfer za sport – U vezi sa članom 53, I 54. Zakona o sportu (“Službene novine Zeničko-Dobojskog kantona”, broj ; 11/02, 1/04, 9/11 ), Služba za društvene djelatnosti i socijalnu zaštitu Grada Zenica, r a s p i s u j e  JAVNI POZIV

Za dostavljanje prijava za dodjelu sredstava za sport iz Budžeta Grada Zenice za 2017. godinu sa pozicije – Tekući transferi za sport.

I

Raspisuje se javni poziv za dostavljanje prijava za dodjelu sredstava iz Budžeta Grada Zenice za 2017. godinu sa pozicije – Tekući transfer za sport.

II

Nosioci sportskih aktivnosti sa područija Grada Zenice mogu podnijeti prijavu ako ispunjavaju sljedeće uslove:

Odnosi se na sportska udruženja (klubove)

a) da su registrovani u skladu sa zakonom prije 01.12 2015. godine.
b) da imaju sjedište na području grada Zenica,
c) da su u protekloj godini nastupali u zvaničnom takmičenju krovnog saveza
Odnosi se na udruženja lica sa invaliditetom.

a) da nastupaju u zvaničnim saveznim ligama i turnirima
b) da liga broji pet i više klubova

Odnosi se na sportska društva, saveze i škole sporta sa sjedištem na području Grada Zenice.

a) da je savez predstavnik jednog sporta.
b) da se društva i škole sporta bave predškolskim, školskim i studentskim sportom

III

Nosioci sportskih aktivnosti u smislu tačke 1I ovog poziva su

a) sportska udruženja (klubovi)
b) sportski savezi kao predstavnici jednog sporta na nivou grada.
c) sportska društva
d) sportski klubovi i sportska udruženja lica sa invaliditetima

IV

Pravo na dodjelu sredstava imaju nosioci sportskih aktivnosti iz tačke III. ovog poziva čije se aktivnosti, odnosno programi odnose na:

a) učešće ekipa na zvaničnim takmičenja po propozicijama i sistemima takmičenja koje utvrđuju i sprovode odgovarajući sportski savezi na području kantona (kantonalna takmičenja), na prostoru Federacije BiH (federalna takmičenja) ili na prostoru BiH (državna takmičenja) kao i na području više država (regionalna odnosno međunarodna takmičenja)

b) sportske aktivnosti i takmičenja za lica sa invaliditetom,

c) sportske manifestacije međunarodnog, državnog ili federalnog nivoa koje će se održati na području Grad tokom 2017. godine (tradicionalni, memorijalni, kvalifikacijski turniri, mitinzi, prvenstva, kup takmičenja i sl.),

d) predškolska,školska,studentska takmičenja

V

Sportski klubovi i druge organizacije koje podnose prijavu za dodjelu sredstava u vezi sa odgovarajućim aktivnostima iz tačke IV. obavezani su dostaviti sljedeću dokumentaciju:

1. Ispravno popunjen i ovjeren odgovarajući prijavni obrazac;

Sportski klubovi / udruženja (prijavni obrazac br.1).
Sportski savezi, društva i škole sporta (obrazac br.2)
Nosioci sportskih manifestacija (obrazac br.3).
Izvještaj o namjenski utrošenim sredstvima (obrazac br.4)
Obrasci se mogu preuzeti na web stranici www.zenica.ba

2. Izvod/Izvadak iz Registra udruženja koji nije stariji od tri mjeseca (dokument se dobije u Ministarstvu za pravosuđe i upravu Zeničko-dobojskog kantona-besplatno)

3. Uvjerenje o poreznoj registraciji (ID broj- kopija)

4. Izvještaj o namjenskom utrošku sredstava iz predhodne godine dobivenih iz budžeta Grada Zenica (obrazac br.4 na web stranici www.zenica.ba).

Dostavljanje navedenih dokumenata obavezno je za svakog podnosioca prijave bez obzira da li je prethodnih godina dostavljao traženu dokumentaciju.

VI

Prijave koje se odnose na posebne aktivnosti iz tačke IV, pod c) podnose se isključivo (prijavni obrazac br. 3) koji se može preuzeti na web stranici www.zenica.ba
Sportski klubovi i organizacije koje konkurišu za sredstva i po nekom drugom osnovu navedenom u tački IV. mogu podnijeti prijavu za samo jedan program koji se odnosi na posebne aktivnosti iz tačke IV., pod c)
Prijave u bilo kojoj drugoj formi osim u formi navedenog obrasca kao i prijave programa koji ne spadaju u aktivnosti navedene u članu IV, pod c) Javnog poziva neće se uzimati u razmatranje.

Organizacije koje nisu po drugom osnovu dostavile potrebne dokumente navedene u tački V, pod 2 i 3 uz popunjen prijavni obrazac za posebne programe dužne su dostaviti i navedene dokumente.

VII

Prijave klubova, drugih organizacija koji su bili uvršteni u Program utroška sredstava za sport u 2016 godini a koje nisu podnijeli izvještaja o namjenskom utrošku primljenih sredstava iz Budžeta Grada Zenica sa pozicije-Tekući transferi za sport, neće se uzeti u razmatranje za dodjelu sredstava u 2017. godinu.

Korisnici sredstva dužni su u svojim arhivama posjedovati i čuvati finansijske dokumente kojima se dokazuje utrošak sredstava te su obavezni, na zahtjev službe za društve djelatnosti I socijalnu zaštitu Grada Zenica, dostaviti iste na uvid.

VIII

Javni poziv ostaje otvoren 30 dana od dana objavljivanja. Prijave na Javni poziv sa potrebnom dokumentacijom u zatvorenoj koverti sa obaveznom naznakom „Za Javni poziv za dostavljanje prijava za dodjelu sredstava za sport iz Budžeta Grada Zenica-Tekući transferi za sport za 2017. godinu” dostaviti neposredno na protokol Grada Zenica ili slati putem pošte na adresu:

Grad Zenica, Trg BiH 6, 72000 Zenica

Nepotpune i neblagovremene prijave neće se uzeti u razmatranje.

Broj: 08 – 14 –24903 /16
Zenica, 14. 12. 2016. godine

POMOĆNIK GRADONAČELNIKA Zijad Softić, dipl. pol.

Prilozi za preuzimanje:



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno