Zenica

JAVNI POZIV: za članstvo u socijalnu samoposlugu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

JAVNI POZIV: za članstvo u socijalnu samoposlugu – Obavještavamo sve građane Zenice koji ispunjavaju uslove „Javnog poziva za članstvo u socijalnu samoposlugu“ koji je objavljen 01.07.2020.godine i koji je trajao do 31.07.2020.godine da je rok Javnog poziva produžen do 30.09.2020.godine zbog otežavajuće okolnosti ovjere traženih dokumenata.

Odlukom UO udruženja GEOPA, koje je raspisalo javni poziv, produžava se rok trajanja javnog poziva za još 2 mjeseca. Budući da je u toku javni poziv za zapošljavanje radnikau obrazovne institucije odluka o produženju je donešena iz praktičnih razloga jer su građani bili suočeni sa velikim gužvama na šalterima gradske uprave gdje se vrši ovjera potpisa.

Zbog podsjećanja javnosti na ovaj poziv mogu se prijaviti sva domaćinstva čiji budžet je manji od 200 KM primanja po jednom članu domaćinstva i domaćinstva koja primaju samo najnižu penziju bez obzira na broj članova domaćinstva.

TEKST JAVNOG POZIVA
JAVNI POZIV
Za prijavu u članstvo socijalne samoposluge čiji će rezultat biti izrada jedinstvene baze podataka SOCIJANO UGROŽENIH DOMAĆINSTAVA NA PODRUČIJU GRADA ZENICA

I. DOMAĆINSTVA KOJA IMAJU PRAVO NA PODNOŠENJE PRIJAVE
• SVA DOMAĆINSTVA SA 4 ILI VIŠE ČLANOVA ČIJI BUDŽETI SU DO 800 KM,
• SVA DOMAĆINSTVA SA DVA ILI VIŠE ČLANOVA ČIJA PRIMANJA NE PRELAZE PRIMANJA OD 600 KM,
• DOMAĆINSTVA SA JEDNIM ČLANOM ČIJA PRIMANJA NE PRELAZE 380 KM
• DOMAĆINSTVA KOJA SE NALAZE NA SPISKU JU “Centar za socijalno i rad “ Grada Zenice
II. OBAVEZNA DOKUMENTACIJA ZA SUDJELOVANJE

1. Zahtjev za prijavu na Javni poziv- OBAVEZNA DOSTAVA dokumenta (PRIJAVA)

2. CIPS nosioca domaćintva- OBAVEZNA DOSTAVA dokumenta

3. KUĆNA LISTA domaćinstva (Ovjerena od nadležnog organa)- OBAVEZNA DOSTAVA dokumenta

4. Dokaz o finansijskim primanjima punoljetnih članova domaćinstva (platna lista, ček penzije,socijalna davanja), ako ih ima.

5. Uvjerenje od strane JU “Služba za zapošljavanje ZDK” da su punoljetne osobe iz domaćinstva na spisku ove ustanove, ako su nezaposlene

6. Uvjerenje od strane JU “Centar za socijalno i rad Grada Zenica” da se domaćinstvo nalazi na spisku staranja ove javne ustanove, ako ima socijalna primanja

7. Potvrdu članova domaćinstva koji se trenutno školuju u nekoj od visoko- obrazovnih ustanova (za studente – kopija INDEKSA sa orginalom na uvid)

8. Ovjerenu Izjavu nosioca domaćinstva da će kao član socijalne samoposluge uredno izirivati članarinu u socijalnoj samoposluzi najkasnije zadnjeg dana u mjesecu za naredni mjesec -OBAVEZNA DOSTAVA dokumenta (IZJAVA) 9. Običnu kopiju (uz prikaz orginala) K.Č.izvoda stambene nekretnine koju posjeduje domaćinstvo (k.č. kuće, k.č. stambene jedinice) ili običnu kopiju (uz prikaz orginala) ugovora o podstanarstvu

NAPOMENA:

Domaćinstva koja se nalaze na spisku socijalno ugroženih JU “Centar za socijalno i rad Grada Zenica” I penzioneri sa najnižim penzijama (uz kopiju posljenjeg čeka penzije) obavezni su dostaviti dokumentaciju samo pod tačkom 1, 3 i 8.

Članovi Udruženja penzionera Grada Zenica, Udruženja invalida rada Grada Zenica i Udruženja JOB “Unija veterena” Grada Zenica u sjedištima svojih udruženja mogu dobiti prijavne obrasce pod tačkama 1, 3 i 8 (Obrazac PRIJAVE, KUĆNE LISTE i IZJAVE). Svi oni koji ne pripadaju nabrojanim udruženjima navedene dokumente za prijavu na Javni poziv mogu podići na recepciji u zgradi RMK (zgrada Vlade ZDK) na adresi Kučukovići br.2.

Sve ostale informacije o Javnom pozivu možete dobiti na telefon 061-402-280



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno