Zenica

Javni poziv vlasnicima nekretnina radi eksproprijacije za izgradnju HE „Janjići“

Javni poziv vlasnicima nekretnina radi eksproprijacije za izgradnju HE „Janjići“- JP Elektroprivreda BiH d.d.-Sarajevo objavilo je Javni oglas radi sporazumnog pribavljanja prava vlasništva na nekretninama za koje je utvrđen javni interes za eksproprijaciju s ciljem izgradnje HE „Janjići“ na rijeci Bosni.

Gradsko vijeće Zenica donijelo je Odluku o utvrđivanju javnog interesa za izgradnju HE „Janjići“,  28.12.2020.godine, kojom je određeno da je korisnik eksproprijacije Javno preduzeće Elektroprivreda Bosne i Hercegovine d.d. – Sarajevo.

U skladu s odredbama Zakona o eksproprijaciji, JP Elektroprivreda BiH d.d.-Sarajevo,  kao korisnik eksproprijacije, poziva vlasnike nekretnina predloženih za eksproprijaciju da se u roku 15 dana od dana objavljivanja Javnog oglasa jave i dostave dokumentaciju radi pokušaja sporazumnog rješavanja sticanja prava vlasništva na nekretninama i eventualnog ugovaranja termina sastanka.

Podaci o vlasnicima nekretnina nalaze se u „Pregledu nekretnina za eksproprijaciju za izgradnju HE Janjići,  sa podacima o vlasništvu“,  koji je sastavni dio objavljenog  Javnog oglasa.

Detaljne informacije o načinu prijave, vlasnici nekretnina predloženih za eksproprijaciju mogu pronaći u tekstu Javnog oglasa koji je objavljen u dnevnim novinama 29.03.2021.godine, na web-stranici JP Elektroprivreda BiH d.d.-Sarajevo i web-stranici Grada Zenica, te na oglasnoj ploči Podružnice „Elektrodistribucija“ Zenica.

Na web portalu JP Elektroprivreda BiH (www.epbih.ba) Javni oglas dostupan je putem linka:

www.epbih.ba/stranica/kapitalne-investicije#hidroelektrana-janjici

Služba za komunikacije

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem

VIDEO: Zenica – Jutro u “čeličnom gradu”

PRETPLATITE SE NA BOSNIA VIDEO YOUTUBE KANAL KLIKOM NA: