Biznis

Javni dug Bosne i Hercegovine 26 odsto BDP-a

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Učešće javnog duga Bosne i Hercegovine u bruto domaćem proizvodu /BDP/ je 26 odsto, navedeno je u grafikonu, dostavljenom iz Kabineta zamjenika ministra finansija i trezora BiH Muhameda Hasanovića.

Prema tom grafikonu, javni dug Kine je 13,55 odsto BDP-a, Saudijske Arabije 23,83 odsto BDP-a, a Turske 46,21 odsto BDP-a.

U grafikonu je navedeno da je dug Velike Britanije 287,08 odsto BDP-a, Grčke 322,85 odsto BDP-a, a Holandije 381,62 odsto BDP-a.

“Ukoliko posmatramo udio duga u BDP-u svake zemlje možemo mnogo toga zaključiti. Kroz prikazani grafički prikaz, BiH je zemlja koja ima jedan od najmanjih učešća duga u BDP-u”, navodi se u saopštenju Hasanovića.

Prema njegovim riječima, jako je važno za BiH da ima razvojnu putanju ulažući zaduženi novac u nove investicije i infrastrukturu.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno