Info

Javna rasprava „Položaj penzionera u BiH“

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Javna rasprava  „Položaj penzionera u BiH“ – Održana je javna rasprava na temu „Položaj penzionera u BiH“ osobito u Gradu Zenici.

Uz prisustvo velikog broja penzionera koji su i članovi Udruge penzionera Grada Zenice, izrazili su svoje nezadovoljstvo i kritike na račun Udruženja penzionera, koje praktično samo uzima članarinu od istih i netransparentno gospodari tim novcima s pretpostavkom da se radi o velikom kriminalu jer penzioneri, kao ciljana skupina, ne osječaju koristnost te članarine.

Mi, penzioneri, koji djelujemo pri Plenumu građana Grada Zenice, na osnovu niza nepravilnosti, netransparentnog i „uvjetno rečeno“ tajnog djelovanja Udruženja penzionera Grada Zenice, u obliku Zahtijeva predlažemo da se u Dnevni red Skupštine o istom otvori rasprava i također predlažemo:

1. Izbor novog rukovodstva na nivou Grada i strukture koja je po Statutu propisana;

2. Uvođenje Financijskog Inspektora da prekontrolira kompletno poslovanje Udruge od nastanka do danas po knjigovodstvenom stanju, da se pokrene postupak protiv odgovornih za netransparentno djelovanje te dostavljanje jednog Izvještaja za Vanrednu Skupštinu;

3. Usklađivanje Statuta UP-a sa Zakonom da bi se razjasnilo ko rapolaže penzionerskom imovinom nezakonito i na koji način se ona koristi te da se isti pozovu na odgovornost;

4. Izbor novih Povjerenika penzionera po Mjesnim zajednicama.
Ispred Plenuma građana Zenica:

Meliha Bajramović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno