Nogomet

Jasmin Memišević: Ove godine ostajemo u ligi, pa idemo u borbu za vrh

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Jasmin Memišević: Ove godine ostajemo u ligi, pa idemo u borbu za vrh – Ako je vjerovati Jasminu Memiševiću, alfi i omegi kluba, za Čelik dolaze bolji dani, a navijači ne moraju da se brinu i zenički premijerligaš dobio je smjernice šta i kako dalje, ima otvoren put za bolje sutra, ali šta ako se nešto nepredviđeno desi? Prvi čovjek crno-crvenih smatra da je sve dovoljno sigurno da ne postoji razlog za brigu.

Memišević je nonstop u pokretu, skoro svaki dan priprema u Antaliji nastoji da obezbijedi sve uslove igračima i stručnom štabu, vozi se do aerodroma i nazad kada stigne novi igrač na probu, gleda da je sve na svom mjestu, a nakon pobjede nad makedonskom ekipom Skhupi bio je izuzetno raspoložen.

Ambiciozno za SportSport.ba govori o turskom investitoru, reprogramu, transferima, narednoj polusezoni…

Kako je, zapravo, biti na tako bitnoj funkciji u tako velikom klubu?

“Nakon mnogih turbulentnih godina iza nas, naizad je došlo vrijeme kada je za Čelik, zahvaljujući Aydinu Oglunu i Arafu Izdrizoviću, došla su vremena kada je kriza prošlost. Imali smo tešku prvu polusezonu, ali sa ovom organizacijom kluba, kako trenutno radimo i sa pripremama u Antaliji, definitivno dolaze bolji dani. Imamo dobru ekipu kojoj treba samo vremena da se uigra i ne sumnjamo da ćemo opstati u ligi i sada već najavljujemo borbu u sami vrh. Čelik po svojoj tradiciji i ugledu to zaslužuje, najveći je klub u BiH i to će tako i da bude”, kazao je Memišević za SportSport.ba.

Vjerujete u potpunosti investitoru iz Turske?

“Apsolutno vjerujem. Četiri mjeseca sam se borio da investitor uđe u klub. Nakon odluke Skupštine o neulasku, odmah sam podnio ostavku. Četiri mjeseca sam proveo pregovarajući s investitorima, oni su ljudi koji će donijeti bolje dane. Nadam se da će i grad i gradske vlasti učiniti sve da reprogram krene”.

Imate li neki plan B u slučaju da pukne veza sa turskim investitorom?

“Veza s turskim investitorom je izuzetno jaka i u 95 posto su sve stvari posložene. Dogovor između gradonačelnika Zenice i gospodina Ogluna je jasan i to je jedan prijateljski dogovor, a ne samo biznis. Ne sumnjam ni jednog trena da će sve kockice da se poslože i da će naš klub krenuti onim stazama kakvim zaslužuje da ide”.

Ukoliko ne bude reprograma, Čelik neće moći da potpiše strane igrače, a neki su postali bitini? Da li Vas to zabrinjava?

“Mi se trudimo i nadammo se da će reprogram ubrzo biti pokrenut, a po svemu sudeći to će se brzo desiti i onda nećemo imati problema s dovođenjem stranaca. Jedna je optimistična atmosfera i nas ovdje u Antaliji i onih koji rade u klubu u Zenici. Nema mjesta za pesimizam, dočekali smo bolje dane Čelika i svim navijačima poručuju da budu strpljivi. Dolazi jedna nova stranica historije koja će se ispisati, a to svi navijači zaslužuju”.

Dugovanja koja se moraju isplatiti i ultimatum od FIFA-e? Ostalo je još sedam dana…

“Imamo sitan iznos od 6.000 KM gospodinu Borisu Paviću, bivšem treneru koji zahtijeva novac koji je zaradio prošle godine u proljetnom dijelu prvenstva i mi ćemo to ispoštovati. Dio smo već uspjeli da saniramo i isplatimo, a naravno da ćemo ultimatum FIFA-e ispoštovat, ali ne sekiramo se jer je to mali iznos za jedan ovakav gigant kao što je Čelik”.

Očekujete li podršku Robijaša?

“Navijači moraju da budu zadovoljni, moraju gledati ne samo pobjede Čelika nego i dobru igru i činimo sve da to i ispunimo, a zato smo i doveli pojačanja dosljedna Čelika. Nziru se i dobra igra i efikasnost, pa će do proljeća to sve da bude onako kako treba”, dodao je Memišević.

sportzdk.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno