Ljudi

Jasmin Burić u procesu dobijanja poljskog državljanstva

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Jasmin Burić u procesu dobijanja poljskog državljanstva – Jasmin Burić je od 2009. godine čuvar mreže poljskog Lecha, a i dalje se nalazi u procesu sticanja državljanstva Poljske. S obzirom na ograničen broj stranac u ligi, ovim potezom Burić bi znatno olakšao kada bi postao državljanin Poljske i na taj način oslobodio mjesto za još jednog stranca.

U akciju su se uključili i navijači koji uz pomoć lokalnih političara žele ubrzati ovaj proces i na taj način pomoći klubu. Gradonačelnik Poznana Mariusz Wisniewski je obećao da će se uključiti u ovaj proces i pomoći i Buriću i Lechu u ovom slučaju.

Burić već osmu godinu brani boje Lecha, te je prema zakonima Poljske stekao pravo na državljanstvo. S obzirom da je Burić za naš nacionalni tim branio u dvije prijateljske utakmice, još uvijek može promijeniti i sportsko državljanstvo, te se s pravom može postaviti pitanje da li ćemo ostati lišeni njegovih usluga?



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno